Fischer bouwt T5 op maat

Buscamperbouwer Fischer komt weer met iets nieuws. Voor zijn modellen Bonito en Bonito XL op basis van de VW T5 bedachten ze iets wat er nog niet in zat. Je kunt nu ook lekker douchen onderweg. Maar er is meer te melden.

10 jaar garantie

FischerdoucheCampingtrend1Fischer uit het Duitse Reutlingen is gespecialiseerd in het bouwen van campers op basis van de VW T5. Daarvan maakt het familiebedrijf diverse uitvoerigen en modellen. Ook kun je er terecht voor de campers van het merk CS. Ze zijn voortdurend op zoek om hun bestaande modellen aan te passen en te verbeteren. Voor de modellen Bonito en Bonito XL is het laatste nieuwe idee dat er best een douche bij kan. Je kunt daarvoor kiezen voor een rooster voor de keuken, waardoor je binnen kunt douchen. Het rooster is bij niet gebruik afgedekt. Wil je douchen dan pak je de afdekplaat eruit, hang je het douchegordijn op en trek je de kraan met lange slang uit het keukenblok. Je hebt er een ruime en makkelijke douchegelegenheid aan. De binnendouche kost 1650 euro en kan ook in een gebruikte Bonito (of VW T5) gemaakt worden. Liever een buitendouche? Dan kies je voor de Fischer-tent die je vastmaakt aan de geopende achterklep, zodat je buiten een heerlijk ruime doucheruimte kunt maken (zie foto’s onderaan). Je trekt eenvoudig de handdouche, die ook dienst doet als kraan, uit het keukenblok naar achteren. Behalve te gebruiken als doucheruimte heb je er ook een ruime omkleedruimte bij en zorgt de tent ’s nachts voor extra ventilatie. Met twee telescopische buizen (optie) kun je het eventueel ook nog goed strak zetten.  De tent is te bestellen bij Fischer en komt dan in een tas inclusief alle benodigde materialen naar je toe. Voor de buizen betaal je 50 euro extra. Er was een aktieprijs van 260 euro, maar deze is inmiddels niet meer geldig. Voor de actuele prijs even contact opnemen met het bedrijf.

FischerLPGCampingtrend

Eveneens nieuw voor de Bonito is het vanaf nu standaard meegeleverde verlengstuk voor de tafel. Dit klik je eenvoudig vast aan de bestaande draaibare tafel en zorgt ervoor dat die een stuk groter is. Vanaf nu ook de mogelijkheid om LPG-gasflessen vast in te bouwen en deze met een buitenaansluiting te vullen. Geen gesleep meer met gasflessen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Goed nieuws is dat de garantie op de ombouw naar een geruststellende periode van 10 jaar is verlengd. Dat kun je doen als je achter je product staat en weet dat je kwaliteit levert. Naast de Bonito en de Bonito XL is er ook een model Caruso in de Premium-Line van Fischer. Er is ook een Basic-line bestaande uit een Bonito zonder apparatuur en inbouwmodules Camper Cube waarmee je van je T5 snel en eenvoudig een camper maakt.

[metaslider id=27997]

Basic-Line

BonitoBasicCampingtrendEen klassieke indeling en extra veel opbergruimte op basis van de T5 met korte wielbasis. Dat is de Bonito Basic-Line. De bank is makkelijk en eenvoudig om te klappen naar bed. De compacte keuken heeft 2 pitten, wasbakje en kraan, daaronder opbergruimte in kast en laden. Ook is er nog een hangkast en een kastje tegen het dak, evenals ruimte onder de bank. Voor lange spullen is er onder de bank een klep gemaakt, zodat de hele lengte van de bus te gebruiken is. De tafel is weg te draaien en staat zo nooit in de weg. Acherin zitten klapramen van dubbelglas, voorzien van verduisteringsrollo en hor. Verdere apparatuur ontbreekt.
Kies voor de Camper Cube dan maak je van een T5 met korte of lange wielbasis snel en gemakkelijk een camper. Er zijn vier verschillende onderdelen die samen ervoor zorgen dat je bus een complete camper is. Ze hebben een kliksysteem waarmee je ze vast kunt zetten in de bestaande rails waar ook de banken in vastzitten. De modules zijn ook te stapelen en ook dat werkt met een kliksysteem. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoeveel camper je er van maakt.

CamperCubeCampingtrend1

Premium-Line

CarusoCampingtrendKies je voor de Bonito uit de Premium-Line, dan zit alles er al in. Je krijgt, naast de inrichting zoals boven beschreven bij de Basic ook een Truma verwarming, een laadregelaar, verlichting met LED, controlepaneel voor water en accu, alles standaard en een kwestie van instappen en wegwezen. De Bonito heeft de korte wielbasis en is 4.29 lang, de XL heeft de lange wielbasis en is 5.29 lang. Tenslotte is er de Caruso, een andere indeling met de keuken aan de kant van de schuifdeur.  U kunt zelf kiezen welk basisvoertuig het moet worden. Ook is het mogelijk bij Fischer om af te wijken van de standaardinrichting als u andere wensen heeft. Tenslotte kunt u ook nog kiezen uit diverse dakvarianten. Zo is er een slaap(hef)dak, een half hoog vast dak en een hoog vast dak mogelijk. Fischer gebruikt daarvoor daken van SCA en Polyroof. Alle modellen kunnen tot maximaal vijf goedgekeurde en van gordels voorziene zitplaatsen op kenteken krijgen. Met een gebruikte bus kunt u er ook terecht. Ze bouwen hem helemaal naar uw wens om.

www.fischer-wohnmobile.de

FischerCampingtrend2

FischerdoucheCampingtrend4


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *