milieusticker

Zo vraag je de Franse milieusticker aan

De Franse milieusticker aanvragen, maar je bent de taal niet machtig? Daar hebben een aantal sites iets op bedacht. Ze zijn Nederlandstalig. Dat is handig. Maar je bent wel 25 euro duurder uit. Dat is niet nodig.

Franse milieusticker zorgt voor verwarring

De NKC schreef over verwarring. Want de sticker is via internet op meerdere sites aan te vragen. Commerciële sites zijn in het gat gedoken dat de officiële site open liet. Niet iedereen kan nou eenmaal Frans of Engels lezen. Echter betaal je bij deze sites een behoorlijk bedrag om in de taal die je wel kunt lezen geholpen te worden. Bedragen tot 30 euro, terwijl de sticker zelf slechts € 4,80 kost. En dat inclusief verzending naar België of Nederland. Enige voorwaarde is dat je met een creditcard moet kunnen betalen. Na aanvraag krijg je per mail een bevestiging. Dan volgt het wachten, want de levering van de sticker kan tot vijf weken duren. Hou daar dus rekening mee. Tot nu is de sticker alleen nodig in Parijs binnen de ring van de Périphérique en bij zware luchtvervuiling in Lyon en Grenoble. Het is natuurlijk te verwachten dat meer steden in de toekomst dit voorbeeld gaan volgen.

Uitleg aanvraag

Is de uitleg in het Frans of Engels een probleem? Er is nu ook een site waarop de uitleg in het Nederlands staat. Stap voor stap staat precies wat je moet doen. Met een duidelijk plaatje van hoe het formulier in te vullen. Met deze uitleg is het aanvragen via de officiële site een eitje en betaal je niet te veel. Ga voor deze uitleg naar: Het hurktoilet.nl de leukste vakantiegids voor Frankrijk. Open in een ander venster de officiële site waarop je de Franse milieusticker kunt aanvragen: www.certificat-air.gouv.fr en het aanvragen is appeltje-eitje. De Nederlandse uitleg stap voor stap naast het in te vullen formulier. Nummer van je creditcard en klaar is Jean-Pierre. Met dank aan Peter van het Hurktoilet voor dit mooie initiatief.

 

 

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *