Zijwind-assist standaard op Ford

De Ford Transit en Ford Transit Custom zijn voortaan standaard uitgerust met zijwind-assist. Dat maakt onderdeel uit van het op beide modellen geleverde stabiliteitsprogramma ESP.

Zijwind-assist met onmiddelijke reactie

We kenden de zijwind-assist tot nu toe van de Mercedes Sprinter. Vanaf nu dus ook op de Transit en Transit Custom van Ford. Bij een windstoot acitveert het systeem binnen tweehonderdste van een seconde de remmen aan de kant van de wind. Daarmee zorgt het voor een vrijwel onmiddelijke corrigerende beweging die de windstoot zal neutraliseren. Het systeem werkt bij een snelheid van boven de 45 kilometer per uur. Sensoren checken het voertuig 100 keer per seconde. De bestuurder merkt normaliter helemaal niets van de ingreep. Hooguit een lichte vertraging. Het ingrijpen van de zijwind-assist beperkt de bestuurder echter op geen enkele wijze om zelf te handelen zoals hij dat wil.

zijwind-assist Ford

Euro 6+norm

Naast de zijwind-assist is ook de nieuwe Ecoblue dieselmotor vanaf nu standaard op de Transit en transit Custom. Daarmee voldoen beide lichte bestelwagens aan de Euro 6+ norm wat betreft uitstoot. De motor zou een 13% hogere brandstof-efficiëntie hebben ten opzichte van zijn voorganger. Ook is er meer trekkracht in het onderste toerenbereik.

www.ford.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *