Womondo op Opel Movano

Womondo, een nieuw buscampermerk. Deze keer eens niet met een Ducato als basis. Dat is de Movano van Opel. Vier winterharde modellen waarbij qua uitvoering nog wat te kiezen valt.

Womondo: 10.000 combinaties

En dat kiezen van de juiste uitvoering zou nog wel eens knap lastig kunnen worden. De buitenkleur, het decor van het interieur, het stof van de meubels en de vloer kun je namelijk naar eigen smaak kiezen. Er zijn meer dan 10.000 combinaties mogelijk. Ga er maar even voor zitten. Maar individualteit hoort bij het merk, dat in 2016 werd opgericht. Ook anders dan bij de andere merken: de fabriek geeft de garantie dat een gekochte buscamper uiterlijk 120 dagen later voor je deur staat. Gelet op de momenteel enorme vraag naar buscampers, waarbij concurrenten tot aan 12 maanden of langer levertijd moeten vragen, een unicum. De campers krijgen een dichtheidsgarantie van zeven jaar af fabriek.

Vier modellen: Primo, Momento, Grando, Agilo

De kleinste bus van Womondo heet Primo en is geschikt voor twee personen, want hij heeft twee zit- en slaapplaatsen. Het bed staat dwars achterin en heeft een bedmaat van 175 bij 140 centimeter. Net als zijn grotere broers heeft de Primo een badkamer met wegklapbaar wastafeltje. Ook is er een douche en een Thetford cassette-toilet. Koken kan op 1 pit, de koelkast heeft een inhoud van 80 liter. De Primo is 5.54 meter lang, 2.37 meter breed en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 3300 kilo. Prima maten voor een stedentrip. Motorisch is er keus vanaf 110 tot aan 170 pk.

Womondo Primo interieur

Momento en Grando

Een maatje groter en met hetzelfde motorenaanbod: de Momento. Deze is 6.19 meter lang. Hier kunnen tot vier personen mee op pad. Hij heeft drie slaapplaatsen en vier zitplaatsen te bieden. De bedmaat is 195 bij 140 centimeter. De keuken is wat groter en heeft twee pitten. De koelkast kan 96 liter herbergen. Maximaal totaalgewicht van de Momento is 3500 kilo.

Momento zithoek Womondo

Dan is er de Grando, de grootste, met plek voor het hele gezin. Vier slaapplaatsen en vier zitplaatsen. Een bed in lengterichting met een bedmaat van 200 bij 140. De Grando is 6.85 meter lang, mag tot 3500 kilo hebben en heeft een binnenhoogte van 2 meter. Precies 15 centimeter meer dan bij de vorige twee modellen.

Agilo: bijzondere uitvoering met lift

Het vierde model heet Agilo. Het is eigenlijk een Grando met mogelijkheden voor mensen met een beperking. Geen elektrische instap bij de schuifdeur maar een lift, bijvoorbeeld. Ook is er binnen voldoende ruimte om met een rolstoel te kunnen camperen. Voor de bestuurder is er de optie om te kiezen voor handgas. Hij is geschikt voor twee personen en kan naar wens van de klant verder aangepast worden.

Agilo Womondo

De vanafprijzen komen naar verwachting inclusief bpm tussen de 60.000 en 80.000 euro te liggen. Ook de buscampers van Womondo rollen in Slovenie uit de fabriek.

www.womondo.net


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *