Winnebago Revel op 4×4 Sprinter

Winnebago, dat is vierkant en vooral groot. Ze kunnen echter ook iets anders. Zo heeft hun nieuwe Revel de Mercedes Sprinter 4×4 als basis. Compact en daarmee helemaal van deze tijd.

Een Winnebago, maar dan anders

Een Winnebago was altijd heel groot, heel vierkant en mooi van lelijkheid. Typisch een motorhome voor de lange rechte wegen in Amerika. Okee, de nieuwere modellen hadden afgeronde hoeken, maar veel verder gingen de aanpassingen ook niet. Leer, hout, slide-outs, grote televisies en een joekel van een airco op het dak. Dat werk. En de Amerikanen waren er dol op. Toch verrast het merk vriend en vijand door te laten zien dat het wel degelijk oog heeft voor de moderne tijd. Een tijd waarin een ander gebruik van de camper zijn intrede heeft gedaan. Niet meer van de ene naar de andere campground via lange rechte wegen met een zo groot mogelijk vehicel. Ook in Amerika willen ze wel eens iets anders. Of, zoals ze het bij Winnebago zelf uitdrukken. “People wanna go off grid”.

Winnebago

De Revel

Zo kan het dat Winnebago na de Le Sharo weer een Europese basis kiest voor een Amerikaanse camper. Een buscamper nog wel, met zeker voor Amerikaanse begrippen heel compacte buitenmaten. Met zonnepanelen en vierwielaandrijving. Niks campground. Lekker de natuur opzoeken. Het is wat ze daar een Class B Motorhome noemen. Achterin dwars het hefbed dat, uiteraard elektrisch, omhoog en omlaag kan. Zo dat de outdooruitrusting er gemakkelijk onder kan onderweg. Fietsen, surfboard, you name it. Door zogenaamde oortjes aan de Sprinter te plakken is het bed een aangename 2 meter lang. In het midden aan de ene kant het keukenblok, daartegenover een toilet met separate douche. Gebruik je de douche niet kun je de ruimte gebruiken als kledingkast. Voor het interieur kun je kiezen uit een groene of een rode variant.

revel interieur

Revel exterieur

Voorin een dinette en een wegklapbare tafel. Draaibare cabinestoelen zorgen voor een zithoek met vier zitplaatsen. Je kunt er optioneel voor kiezen om boven de zithoek een hefbed te hebben met een bedmaat van 175 bij 63 centimeter. Geen tv maar een clip aan het keukenkastje. Daar kun je je tablet aan ophangen. Want we willen House of Cards natuurlijk ook onderweg niet missen. Gasflessen zijn er niet, de zonnepanelen op het dak moeten het doen. Daarmee wijkt Winnebago af van wat de Amerikanen kennen. Ook het toilet met een cassette, zoals wij die kennen, zal wennen zijn. In Amerika sluit je een camper op de camping normaal aan op een vaste afvoer voor het toilet.

Met de Revel hoef je dus echt niet naar een camping. Er is rekening gehouden met het zoeken van een plekje veraf van alle drukte. En dat zal met de Sprinter met inschakelbare vierwielaandrijving, 188 pk en vijftrapsautomaat geen enkel probleem zijn. Hij is 7,79 meter lang, 2,13 breed en 2,74 hoog. Het leeggewicht is 3960 kilo. Met de huidige wisselkoers zou je uitkomen op een prijs van €114.200,-. Daar is de bpm dan nog niet bij. Zou, want hij is hier niet te koop. Een Winnebago koop je alleen in de USA, Canada en Australië. En in……echt waar, Zuid Korea.

https://www.youtube.com/watch?v=XEPanglcJWk

www.winnebagoind.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *