Wellhouse

Wellhouse campervans nu ook in Duitsland

Eerder lieten we je hier de Evie zien met de Ford Tourneo Connect als basis. Die is van de Engelse camperbouwer Wellhouse. Groot in kleine campers in het thuisland Engeland. Wellhouse komt dit jaar met meerdere kleine compacte modellen ook in Duitsland op de markt.

Wellhouse Leisure

Wellhouse vans zijn compact

Wellhouse Leisure zoals het familliebedrijf voluit heet bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Shepley bij Huddersfield in het graafschap Yorkshire. Het is sinds zijn oprichting uitgegroeid tot de marktleider bij de Britten als het gaat om compacte camper vans. Behalve de Ford Tourneo Connect gebruiken ze ook compacte busjes van Toyota, de Mercedes Benz Vito, Hyundai en de Custom van Ford als basis. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal compact zijn en meestal een slaaphefdak, of soms ook verhoogd dak hebben. Van Ford is er behalve de Evie ook het model Terrier met slaaphefdak op basis van de Custom. Nieuw voor dit jaar is de Terrier Lux-XL, deze heeft een vast verhoogd dak. Het model op basis van de Mercedes Vito heet Moselle en is er als S en als luxere SE. Basis is de luxe personenauto-versie van de Vito. Van Toyota importeren ze momenteel alleen nog het hier niet bekende model Alphard. Van Hyundai is de i800 als basis in gebruik.

In 2014 won het bedrijf met de CamperVans Hyundai i800 en de Ford Terrier Custom de Engelse CamperVan of the Year Award. Het bedrijf acht de tijd rijp om met zijn compacte campervloot de oversteek te wagen richting vaste land. Logisch, gezien de grootte van de afzetmarkt, dat ze ervoor kiezen om dit vanuit Duitsland te gaan doen. Momenteel is het bedrijf op zoek naar een Duitse distributeur. Bedoeling van Wellhouse Leisure is dat de campers nog dit jaar te koop zijn bij onze oosterburen. Invoeren naar Nederland is dan ook een optie.

www.wellhouseleisure.com

Wellhouse Van

Wellhouse compact


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *