Wellhouse Hyundai i800 buscamper

Wellhouse, de Engelse bouwer van compacte buscampers, gaat deze ook in Duitsland aan de man ging brengen. Wellhouse haalt nu de Hyundai i800 camper terug in de showroom. De nieuwe 2016 versie van deze nog geen twee meter hoge camper is daarmee meteen voorzien van een motor met Euro 6 norm. Laat die milieuzones maar komen.

Wellhouse i800 met Euro 6

De nieuwe Hyundai buscamper heeft als basis de personenauto-uitvoering van de i800, die voorzien is van een nieuwe 2.5 liter Euro 6 turbodiesel. Door zijn compacte buitenmaten was de Hyundai, die tot voor 3 jaar geleden eerder leverbaar was, erg populair. Daar helpen verder ook de achterwielaandrijving aan mee, het feit dat je kunt kiezen voor een automaat, de vijf aanwezige zitplaatsen en de vijf jaar af-fabriek garantie van Hyundai. Verder zit alles erop wat de campertjes van Wellhouse zo compleet maken. Een Smev-fornuis met over, verwarming, warm water, zonnepaneel, 42 liter koelkastje, watertanks, buitendouche, lichtmetalen velgen en meer.

i800 interieur

Tevreden bezitters

De Hyundai kent veel opbergruimte. Er is bijvoorbeeld een plekje voor het standaard draagbaar toilet, een kledingkast en een plek voor de gasfles. Op de achterbank zijn drie goedgekeurde gordels aanwezig en als je de bank omklapt heb je een slaapplek voor twee. Bijzonder is dat deze i800 aan beide zijden een schuifdeur heeft. Dat is handig. Vanwege het tienjarig bestaan komt er ook meteen een jubileum-model met zaken als bumpers in carrosseriekleur. Top van de serie worden de speciale edities Rosso, Bianco en Nero. Ze kenmerken zich door two-tone lakering, lederen bekleding en grotere wielen. Behalve voor het hefdak kun je op alle modellen ook kiezen voor een verhoogd hi-topdak. Ook is er de optie om te kiezen voor twee extra slaapplaatsen boven. Een Thule luifel behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Wellhouse, dat noodgedwongen was gestopt met de Hyundai omdat ze ze niet langer geleverd konden krijgen, is blij met de terugkeer. Bezitters zijn erg tevreden en roemen de vorige serie om de personenauto-achtige rij-eigenschappen en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het eerste exemplaar van de nieuwe serie is inmiddels al verkocht. Vooralsnog alleen in Engeland te koop bij het bedrijf en een select aantal Hyundai-dealers. Of en wanneer dit model naar Duitsland komt is niet bekend. Prijzen in Engeland vanaf £ 42.000,- oftewel € 55.000,-.

i800 zitbank

www.wellhouseleisure.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *