Traveller

Traveller en Crafter

Bij buscamperbouwer Pössl komt naast een Campster op basis van de Citroën ook een camperbus op de bijna gelijke Peugeot Traveller. En, met het oog op de nieuwe Crafter, is er belangstelling van VW voor de campers op basis van de Sprinter.

Traveller van Pössl, Crafter van VW zelf

De vraag waarom Pössl voor de Campster koos voor de Citroën Spacetourer als basis en niet voor de vrijwel identieke Peugeot Traveller bleek niet moeilijk te beantwoorden. Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen, zoals dat heet, kunnen we binnenkort ook van de Peugeot een camperversie tegemoet zien. Ook met hefdak, keukentje en slaapbank. Ook van Pössl en voor een prijs die, exclusief bpm, onder de € 40.000 zou liggen.

vw crafter 2017

Voor dat geld zal de eerste camper met de compleet nieuwe VW Crafter als basis niet te koop komen. De nieuwe Crafter leunt qua uiterlijk duidelijk meer richting T6. De gelijkenis met de Mercedes Sprinter is daarmee een stuk minder. Al zijn de binnenmaten nog wel gelijk. En dus hadden de mensen van VW belangstelling voor camperbussen met de Sprinter als basis. Het zou dus zomaar kunnen dat de California binnenkort een grotere broer krijgt op basis van de nieuwe Crafter, die eveneens uit de eigen VW-fabriek rolt. Waarschijnlijk moeten we geduld hebben tot de volgende editie van de Caravan Salon in 2017.

(foto onthulling VW Crafter: Jörg Nullmeyer).


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *