Tourneo Connect als camper

Evie is de naam, de fabrikant heet Welhouse Leisure. Groot in kleine campers in Engeland. Behalve de Ford Tourneo Connect LWB  voor twee personen bouwen ze ook busjes van Toyota en de Mercedes Vito om. Super compact allemaal.

Personenauto-lengte

Mocht je toch een tweede auto nodig hebben dan heb je aan de Evie iets leuks. Rijden en gebruiken als personenauto maar er ook lekker mee kamperen als het zo uitkomt. Hij is 4.80 meter lang en daarmee precies even lang als een Mondeo. De Tourneo Connect is de personenauto-uitvoering van de besteller met de bekendere naam Transit Connect. Het LWB staat voor Long Wheel Base. Je krijgt standaard aan beide zijden een grote schuifdeur, radio met usb-aansluiting, Bluetooth en voice-control met stuurwielbediening. Ook standaard is de keuze uit de motoren: de 1.6 TDCI met 95 pk en vijf versnellingsbak of de 115 pk met zes versnellingen of de benzineversie als 1.6 EcoBoost met 150 pk en automaat. Er is daarnaast keus uit negen kleuren. Maar dat krijgen kopers van een “gewone” Tourneo ook allemaal. Op naar het campergedeelte.

Wellhouse Evie

Vier zitplaatsen, kastruimte, watertank (15 liter), draagbaar toilet, compressor koelkast en een keukenblokje dat naar buiten te draaien is. Uiteraard zit er een hefdak op. De kastruimte en de keuken zitten allemaal aan één kant. Voordeel is dat er veel ruimte overblijft achterin. In ieder geval genoeg voor de standaard achterbank. Je kunt de Ford echter ook zonder achterbank bestellen. Dan zit er een lage zitbank in die dienst kan doen als éénpersoonsbed, maar ook nog om te bouwen is naar een tweepersoonsbed. Met hefdak is hij precies 2 meter hoog en dat is de perfecte hoogte om nog in garages te passen. De Tourneo weegt als Evie 2300 kilogram. Er zijn twee uitrustingsniveau’s met de namen Style en Zetec. Ook is er een flinke lijst aan opties van Ford die je kunt toevoegen aan je Tourneo. De Zetec uitvoering heeft privacy-glas, een verwarmde voorruit en sproeiers, elektrische en verwarmde buitenspiegels, mistlampen, een 3,5 inch multi-functioneel dispay, Ford Sync, airco en last but not least zowaar een afsluitbaar handschoenenkastje.

De Evie is vooral flexibel te gebruiken

Handig natuurlijk, aan elke kant een schuifdeur. Leuk is ook dat het keukenblokje naar buiten kan draaien waardoor je lekker buiten kunt koken. De verlichting in het interieur is led en doet het dus zuinig aan met de huishoudaccu. Er zijn nog een aantal opties te koop die het kamperen met de Tourneo aangenamer maken. Zo is er zowel voor de achterkant als voor de zijschuifdeuren een passende luifel, een 230 volt stroomaansluiting, een 95 Watt zonnepaneel en een Eberspächer verwarming. Voor mensen die geen full-size camper nodig hebben maar hun auto flexibel willen kunnen gebruiken lijkt het een mooie oplossing. Kamperen, outdoor-activiteiten, aangename pauzes tijdens een langere reis, overnachten als het zo uitkomt, het kan met de Evie. In Engeland zijn ze er in ieder geval enthousiast over. Tijdens een rondje langs de dealers om het nieuwe model voor te stellen werden er al meteen acht stuks verkocht. De prijzen beginnen in Engeland bij de Style-uitvoering met 28.500 pond, zo’n 39.000 euro.

www.wellhouseleisure.com

Evie Tourneo

Tourneo Evie


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *