Tonke

Tonke VAN

We zagen hem in Utrecht, de Tonke kampeerbus. Niet voor het eerst. Maar toch moesten we weer even de keuken uitklappen en bekijken. We waren wéér onder de indruk. Natuurlijk, Tonke bouwt eigenlijk alleen maar campers waarvan je wel onder de indruk móet raken. Maar dat handige keukenblokje is en blijft een blikvanger. Het maakt van je busje een buitenrestaurant in één zwaai.

Tonke met een keukenblok als blikvanger

De Nederlandse camperbouwer Tonke heeft zich ook op de kampeerbus gestort, natuurlijk. Zo’n beetje elke camperbouwer ziet hoe succesvol de compacte buscamper momenteel is. In Duitsland is inmiddels 40% van de verkochte campers een buscamper. Of Kastenwagen, zoals onze Oosterburen ze noemen. Tonke kiest voor de bekende VW Transporter.  Die is al in ruime mate aanwezig op de campermarkt. Met een klapdak of verhoogd, voor twee of meer personen. Bijzonder compact en daardoor zeer flexibel te gebruiken. En geen stadscentrum waar je niet doorheen kunt.

Tonke

Bijzonder aan de VW kampeerbus van Tonke is om te beginnen dat hij aan beide kanten een schuifdeur heeft. Pronkstuk is echter het keukenblok dat voor de schuifdeur aan de bestuurderskant staat. Je draait hem simpel naar buiten en kunt vervolgens lekker in de buitenlucht koken en eten. Maar dat is niet het enige. De constructie van kastdeurtjes die tevens als tafel dienst doen is gewoon geniaal. ‘Een Zwitsers zakmes’, volgens Tonke: ‘compact, veelzijdig en uitstekend gebouwd’.

Tonke Van ook in tweedehands T5

De kampeerbus van Tonke heet officieel de Tonke VAN. In een handomdraai klapt het dak omhoog en ontstaat er stahoogte en een extra bed. In nog een handomdraai wordt de brede bank beneden omgetoverd tot een erg goed bed. 4 personen kunnen ruim slapen (optioneel zelfs 5) en 5 personen (optioneel 6!) kunnen in gordels veilig reizen. Ze bouwen de Tonke Van op basis van nieuwe Volkswagen Transporter bussen (T6). Vanwege de bpm bouwen ze hem echter uitsluitend voor de Nederlandse markt ook op basis van jong gebruikte bussen (T5). Hij is overigens ook te huur. Voor meer informatie daarover, een overzicht van de andere Tonke modellen en voor het aanvragen van een prijslijst kun je terecht op onderstaande site.

www.tonke.eu

VAN25


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *