cliff

Sunlight Cliff voor jonge kopers

De naam voor de nieuwe buscamper van Sunlight (er komen vier indelingen) is Cliff. Het zustermerk van Dethleffs wil vooral een jong koperpubliek ermee aanspreken.

Sunlight Cliff ook voor alledag

Sunlight was eerder gestopt met het bouwen van caravans. Alle capaciteit was nodig voor de halfintegraal- en alkoofmodellen. Daar komen voor modeljaar 2018 voor het eerst buscampers bij. De onveranderd hoge verkoopaantallen van de buscamper zal daar zeker in meespelen. Sunlight wil echter als budgetmerk binnen de Erwin Hymer Group vooral jonge kopers trekken. Kopers die een combinatie zoeken van een voertuig voor alledag en een camper.

Vier indelingen

De vier verschillende indelingen hebben gemeen dat ze optimaal gebruik maken van de ruimte die er is. Basis is de Ducato en de lengtes gaan van 541 tot 636 centimeter. Afhankelijk van de lengte zit er 115 of 130 pk onder de kap. De 540 en 600 hebben het bed dwars achterin staan. De 601 heeft stapelbedden en vier slaapplaatsen. De 640 tenslotte heeft enkele bedden in lengterichting. De bedden zijn voorzien van 5-zone-koudschuimmatrassen. Alle modellen hebben een badkamer met cassette-toilet en douche. De kraan op het wasbakje is uit te trekken tot doucheslang.

Een dinette-bank en twee draaibare cabinestoelen voorin. Er zijn twee varianten qua bekleding. Het donkerbruine en beige Gold Coast en Tofino Beach, met een licht- en donkergrijze kleurstelling. De ingebouwde kast is in het ene model breder dan in het andere, of ontbreekt helemaal. Bergruimte is verder nog voorhanden onder de dinette-bank.

Compacte keuken

In de drie grootste modellen een groot keukenblok met hoge koelkast. Daaronder kastruimte. Twee pitten om te koken, met een glazen deksel af te dekken. Een spoelbak afgedekt met een handige snijplank. De 540, de kortste uitvoering, heeft een kleiner keukenblok en een comperssorkoelkast. De stahoogte is in alle modellen voldoende om in de bus te kunnen koken. Achterin onder de bedden nog meer bergruimte voor al je spullen. De lattenbodem kan omhoog geklapt worden. De scheiding naar voren kan verwijderd worden, waardoor ook grote spullen mee kunnen. Her en der aangebrachte sjor-ogen zorgen ervoor dat je de bagage goed vast kunt zetten.

De Cliff kun je aankleden naar je eigen smaak. Het motorenaanbod reikt van 130 tot 177 pk. Je kunt kiezen tussen stalen velgen en alu-velgen. Ook kun je kiezen voor een extra slaapplaats. Er zijn verder drie verschillende pakketten om uit te kiezen. Basic, met een rooster in de douchebak, captain-chairs met armleuning, een raam in de badkamer en een hordeur. Chassis, met airco in de cabine, bijrijdersairbag, elektrische en verwarmde buitenspiegels en Tempomat. En dan is er nog het Chassis-Comfort pakket. Stuur en pook in leer, chromen ringen om de klokken op het dashboard, LED-dagrijverlichting, zwarte omlijsting van de koplampen en een glanzende, zwarte grill.

www.sunlight.de


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *