Elite

Stoere Elite Mobil van Karmann

Black staat er in witte letters op. En inderdaad, het valt niet te ontkennen. Karmann Mobil komt met de Elite Mobil. Een 150 pk sterk actiemodel op basis van de Dexter 580.

Elite Mobil oogt stoer

Hij ziet er stoer uit. Zwart met witte letters, 18 inch alu-wielen, ook zwart. Beetje Amerikaanse politie- of army-look. Daar helpt ook het logo aan op de zijkant. Dat lijkt op een politiebadge. Behalve de teksten Black en Elite Mobile lezen we ook unit 001. En hij heeft een zwart-witte streep op de zijkant. De lederen bekleding, navigatie en achteruitrijcamera zie je pas als je instapt.

De Elite Mobil is verder voorzien van het zogenaamde Concept-pakket. mistlampen voor, fietsendrager, luifel, hordeur, en meer. Hangt normaliter een prijskaartje aan van ongeveer 3200 euro. De 150 pk onder de kap doen daar nog eens 1800 euro bij. Deze uitrusting is niet exclusief voor de Elite Mobil maar kun je op alle Ducato buscampers van Karmann bestellen. Je hebt dan ook nog elektrische spiegels, cruise control en airco.

Ruim laadvermogen

De Dexter 580 Elite Mobil weegt volgens opgave van de fabrikant 2766 kilo leeg. Bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3500 kilo kan er dus nog 734 kilo aan bagage mee. Zou ruim voldoende moeten zijn. Ga je ook op pad als het koud is, dan is de dieselkachel een nuttig accessoirre. Voor 390 euro zit hij er in. Sat en tv kan ook, kost krap 2500 euro extra. Zit je alles bij elkaar voor een volle Elite uitvoering op zo’n 63.500 euro exclusief bpm. Hij is er echter al vanaf 55.00 euro, ex. Daar mag je een kleine 12.000 bij optellen voordat hij in Nederland voor je deur staat.

www.karmann-mobil.de

(Fotocredit: Sophia Pfisterer).

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *