Tourist

SsanYong Tourist Camper

Voor het eerst te zien was de SsangYong Tourismo als Tourist Camper op de Motorhome & Caravan Show in Birmingham. Supercompact met hefdak en twee enkele bedden.

Tourist Camper, enkele bedden op 5 meter

De SsangYong gaat nét aan over de 5 meter lengte maar heeft desondanks twee enkele bedden. Dit lukt door hiervoor de beide voorstoelen te gebruiken. Achterin een keukentje met gaspit en een compressor-koelkastje van 25 liter. Het gasstel kun je bij mooi weer ook naar buiten klappen om lekker buiten te koken. Je staat dan onder de achterklep. Wasbakje en een luifeltje aan de achterklep, twee jerrycans voor het water en zelfs een campingtoilet completeren de kampeeruitrusting.

Tourist Camper interieur

Onder de kap een Euro 6 diesel van 2.2 liter met 178 pk. Er is keus uit een handmatige zes versnelliingsbak of een automaat met zeven trappen, afkomstig van Mercedes. Dat merk is partner van Ssang Yong. Vierwielaandrijving is ook mogelijk. Het bedrijf dat hem ombouwt is Wellhous Leisure. Het is niet de eerste camper voor dit merk, het is wel de eerste die in Europa op de markt komt. De prijs komt rond de € 33.200,- te liggen exclusief bpm. Vooralsnog alleen te koop in Engeland. Of hij ook elders verkocht gaat worden is nog niet bekend.

www.ssangyong.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *