Spacecamper is jarig

Het is toeval. Bij het verschijnen van de Volkswagen T6 viert het Duitse Spacecamper dat ze tien jaar lang campers bouwen op basis van de T5.

Spacecamper 10

Hobby en passie wordt beroep

Het bedrijf zit in Darmstadt, op zo’n 300 kilometer van Maastricht. Twee jaar geleden waren ze in het nieuws omdat ze de snelste camper hadden dat jaar. Een T5 met Porsche-motor die op zijn gemak de 280 kilometer per uur aantikte. Maar dat was een aardigheidje. Ben Wawra is de eigenaar die van zijn hobby en passie zijn beroep heeft kunnen maken. En dat zie je aan de bussen af. Al was het, zeker in het begin, flink aanpakken. Dacht hij toen hij begon nog dat de markt voor buscampers groot genoeg was, hij kwam er al snel achter hoe hard je moest knokken om er een plekje in te krijgen. Dat is inmiddels aardig gelukt en het bedrijf mag zich op meerdere gebieden een voortrekker noemen. Innovaties uitgedacht door Spacecamper trekken aandacht en worden in de branche overgenomen. Zo waren de daktent, het brede bed en de verplaatsing van de buiten-stroomaansluiting naar een plek onder de motorkap allemaal voor het eerst in een Spacecamper te zien. En het zijn zaken die in de praktijk hun nut ruimschoots hebben bewezen. Zoek maar eens een andere camperbouwer die zelf een jaar lang in zijn eigen bus woonde.

Space Camper

Spacecamper in drie uitvoeringen

Open SpacecamperBij Spacecamper bouwen ze momenteel drie uitvoeringen onder de naam Classic, Open en Light. De laatste heeft 5 tot 8 zitplaatsen en maakt van de T5 naar wens een rijdend kantoor, een limo voor een groot gezin of een moderne camper. Een smalle keuken achter de bestuurdersstoel en een compleet wegklapbare achterbank maken er een multi-flexibele bus van die op vele manieren te gebruiken is.
De Open is een naam die je letterlijk mag nemen. Hij heeft aan twee kanten een schuifdeur, waardoor je in combinatie met de grote achterklep meer buiten bent dan binnen. De keuken zwaait eenvoudig naar buiten en je kunt meteen aan de slag onder je luifel. De keuken kan er ook eenvoudig uit (iets wat in ons land niet helemaal de bedoeling is als je het kwart-tarief wilt betalen). Het maakt van de Open de ulitieme bus voor de buitenliefhebber.

Spacecamper LightSpacecamper classic

Tenslote is er nog de Classic. Dit model bouwt het bedrijf al vanaf het begin. Veel comfort en weinig gedoe. Een breed bed, een tafel die simpelweg omhoog klapt. Wil je buiten koken, dan pak je het gasstel eenvoudig uit het keukenblok. Genoeg ruimte om bijvoorbeeld fietsen mee te nemen. Een ruime kast om kleding in op te bergen. Veel opties zijn beschikbaar om de camper een persoonlijk tintje te geven en te laten voldoen aan de gestelde wensen. Standaard heeft hij 5 zitplaatsen. Doordat de bank achterin helemaal weggeklapt kan worden kun je hem ook als ruime bestelbus gebruiken. Leuk gevonden is de mogelijkheid om het voorste deel van de slaaptent in het hefdak open te ritsen. Ook de tent die aan de achterklep zit en die je, bij geopende klep gemakkelijk laat zakken is een uitkomst. Je hebt meteen een buitendouche of omkleedcabine bij de hand.

Spacecamper bed

 

In Duitsland beginnen de prijzen bij 38.400 euro. In ons land komt daar een kleine 10.000 euro bij voor de bpm.

www.spacecamper.de

Spacecamper-10-294x186


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *