Rookie

De Rookie en zijn familie uit Polen

De Rookie is het nieuwste campermodel van het merk Globe-Traveller uit Polen. Ze zijn anders. En daardoor vallen ze op. Raema Caravans en Campers in Nederweert is vanaf nu de Nederlandse dealer voor dit merk.

Globe-Traveller grootste in Oost Europa

Globe-Traveller, voorheen Neo-Traveller, is de grootste camperbouwer van Oost Europa. De eerste camper van dit merk stamt uit 2009, toen nog met een Nissan Primastar als basis. Dit model won in 2010 de tweede prijs op de Wohnmobil Messe van Krakau. Er was veel belangstelling en de bouwer, Jasek Jascot, besloot in zaken te gaan. De eerste bouwsels waren op bestelling. In 2011 kwam de eerste Voyager op Ducato-basis. Hij viel op door een afwijkend dak en een bijzondere constructie van het hefbed boven de cabine. Hij stond op de beurs in Leipzig en de Duitse klanten zagen het model wel zitten. Het begin was er, de productie ging omhoog. In 2012 ontstond het bedrijf Elcamp Traveller HSK. Campers werden verkocht in Duitsland, maar ook in België, Spanje, Noorwegen, Rusland en Slowakije. Het werden er elk jaar meer. In 2015 werd de naam veranderd naar Globe-Traveller en stonden de nieuwe modellen Traveller en Pathfinder op de Caravan Salon in Düsseldorf. Het merk beroept zich op een hoge kwaliteit, een uniek uiterlijk en oog voor detail. Wie een buscamper van het merk ziet zal in ieder geval meteen beamen dat het uiterlijk anders is dan bij alle anderen.

Vijf modelseries op Ducato

De Challengerserie is de meest compacte uit het aanbod. Drie modellen, de XS, X en Z. De eerste 5.99 meter lang, de andere 6.36 meter lang. Basis is de Ducato. De eerste twee hebben achterin een Frans bed, met daarnaast de badkamer. De laatste enkele bedden. Het leeggewicht is 2970 kilo, waarmee er 530 kilo laadvermogen over is tot aan het maximale gewicht van 3500 kilo. De hoogte van dit model, dat over vier zitplaatsen beschikt, is 2.56 meter.

De Active is een doorontwikkeling van de Challenger. In plaats van de normale achterdeuren een GFK achterwand. Hij ziet er daardoor heel sjiek en zeker uniek uit. Ook hier een Z met enkele bedden achterin.

De Explorer X is wat ruimer door zijn hogere dak. Met name het middenstuk, het woongedeelte, heeft heel wat ruimte te bieden. Ook in deze serie de 5.99 meter lange en 6.36 meter lange XS en X en Z uitvoering. Keus uit enkele bedden of queensbed en de mogelijkheid voorin een derde slaapplaats te maken van de dinette. Iets zwaarder met een leeggewicht tot aan 3040 kilo voor de Z. De Pathfinderserie is een doorontwikkeling van de Explorerserie. Ze hebben ook de “bult” boven het voorraam.

De Voyager is het paradepaardje. Een bult boven het voorraam, ze noemen het zelf een mini-alkoof, waarin een hefbed zit. De constructie wijkt af van wat we tot nu toe zagen. Met het bed omlaag blijf de zithoek bruikbaar. Ook dit model heeft de GFK achterkant met daarin een grote klep die toegang geeft tot de garage. Deze serie kent twee uitvoeringen op 5.99 meter lengte, met enkele bedden en met een queensbed. Ook twee uitvoeringen op 6.36 meter lengte met eveneens de keus uit enkele bedden of een queensbed. Van de enkele bedden kun je een heel ruim tweepersoonsbed maken. De badkamer staat tegenover de keuken. Er zijn maximaal vijf slaapplaatsen.

Globe-Traveller interieur

De nieuwe Rookie 2018

Helemaal nieuw is de Rookie. Basis is de Fiat Talento met 125 pk. Maximaal totaalgewicht 2960 kilo. Op een lengte van 5 meter zien we een badkamer én een stapelbed. Op het eerste oog is het de klassieke indeling met een keukenblok bij de schuifdeur en de zitgroep ertegenover. Alleen vinden we achterin geen bed maar een badkamer. Blijken er voorin maar liefst drie bedden te zijn verstopt. De zitbank, een verlengstuk daarvan en door het geheel hoger te hangen komt eronder nog een bed vandaan. Drie slaapplaatsen in een supercompacte camper (4.99 x 1.96 x 2.54 meter). Voor de verwarming zorgt een Truma Combi 6 op diesel. De driepersoons Rookie heeft een 100 liter verswatertank en een 75 liter afvalwatertank. Twee pitten en een koelkast met een inhoud van 40 liter. De stahoogte binnen is 1.88 meter. Met zijn hoogte van 2.54 meter wel te hoog voor de parkeergarages. Maar hij past in ieder parkeervak. Prijs naar verwachting iets boven de 60.000 euro.

www.globe-traveller.eu


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *