Rondo L

Rondo L hoe luxe wil je het hebben?

Dit model buscamper van CS, de Rondo op basis van een Mercedes Sprinter, lieten we al eerder zien toen we ons afvroegen of je liever zou kiezen voor een kleine camper of een grote bus. Lieten we toen de XL zien, nu doen we het in het kader van de goede voornemens met een maatje minder. Denk nou niet dat de CS Rondo L een kleine jongen is. Zowel qua afmeting als qua prijs staat hij zijn mannetje. Comfort tegen het decadente aan kost nou eenmaal wat. Maar dan heb je ook wat.

Rondo L CS interieur

Rondo L als het iets meer mag kosten

Hij is in Duitsland, dus nog zonder bpm en met 2% minder btw, vanaf zo’n € 68.000,- te krijgen. Dan kun je er in ons land nog eens ongeveer € 12.000,- bij optellen en kom je op een mooie ronde tachtig duizend euro uit. Dan heb je de meest kale uitvoering en als je voor dit merk kiest wil je dat waarschijnlijk niet.  Dus met wat extra’s en zeker niet in de basiskleur wit komen we aardig richting de ton. Voor een buscamper met het tweepersoonsbed dwars achterin. En ja, je hebt helemaal gelijk dat zo’n buscamper met zo’n indeling ook al voor de helft te krijgen is. Maar ja, dan heb je geen CS Rondo. Daar krijg je, ook op het Mercedes-deel al alle extra’s. En die zijn nou eenmaal een flink stukje duurder dan bij de Fiat. Daar staat dan wel een rijcomfort tegenover dat met name op langere afstanden ontspant. Geen oneffenheden die door kunnen dringen en ook bij 130 kmh is een gesprek of een goed stukje muziek prima te doen. Over comfort gesproken, wat dacht je van 163 pk gekoppeld aan een zeventraps automaat. Heerlijk zittend meubilair, een opgeruimd dashboard met veel ruimte voor extra’s, een vlakke bodem van voor tot achter, een stevige schuifdeur met af fabriek een Zuziehilfe. Juist, een dichttrekhulp. Aan de hoge prijs helpt ook mee dat de Sprinter niet de breedte heeft van de Ducato. Deels lost CS dat op door voor meer lengte te kiezen, deels is er achteraan een verbreding, een oor, nodig waardoor het toch mogelijk is een bed in de breedte te plaatsen.

Rondo L CS indeling

Handwerk, hoogwaardige materialen, individuele wensen

Het camperdeel is handwerk en alleen zeer hoogwaardige materialen worden gebruikt. Ook binnen zie je aan de Rondo L af dat hij niet goedkoop is. Voordeel: er zal nooit iets rammelen en je kunt je individuele wensen kenbaar maken voor aanvang van de bouw. Lichtkleurige meubels zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Ze geven meer “breedte” aan het langwerpige interieur. Bij goed weer staat de schuifdeur open en hang je een deel van de tafel buiten aan de bus. De iets hoger geplaatste en daardoor goed bereikbare koelkast zorgt voor koele drankjes. We lezen vaker dat de doucheruimte in een buscamper niet echt de afmetingen heeft die je je zou wensen. Dat is bij de Rondo L anders. Hier heb je gewoon echt ruimte genoeg en hoef je na afloop niet de hele camper te dweilen omdat het water overal terecht is gekomen. Wat opvalt is dat het bed achterin niet opklapbaar is. Je kunt dus niet, zoals we dat bij veel andere buscampers wel zien, het bed opklappen en de fietsen achterin rijden. Ook de onder het bed geplaatste gasflessen zijn daardoor niet echt gemakkelijk te verwisselen. Heb je de Rondo L eens goed bekeken en heb je toch nog iets te wensen, of wil je iets veranderen? CS  luistert graag.

www.cs-reisemobile.de

Rondo L CS douche


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *