Road Car

Roadcar

Roadcar is het nieuwe buscampermerk dat met een vanafprijs van nog geen 30.000 euro en twee bekende ouders, de Capron fabriek in Neustadt en buscamperbouwer Possl, alle verwachtingen waar gaat maken.

Roadcar logo

Want als Capron en Possl samen tekenen voor de productie, dan kan het niet anders of de nieuwe buscamper die voor het eerst te zien is op de Caravan Salon van dit jaar  gaat hoge ogen gooien. Capron heeft laten zien hoe het moet met de merken Sunlight en Carado. Een strakke modelpolitiek, geen parkeerterreinen vol onverkochte voertuigen, kwaliteit en een aangename prijs combineren, dat mogelijk maken door de modernste productietechnieken toe te passen. Na 10 jaar kun je hardop zeggen dat het een succes is. Possl heeft nog een langere geschiedenis achter de rug. Al in de jaren 80 werden er buscampers gebouwd en het bedrijf profiteerde volop van het steeds populairder worden van dit campermodel. Van een omgebouwde bestelwagen met het interieur van een caravan naar een volwaardig en geaccepteerd kampeermiddel met veel comfort. De kwaliteit die Possl weet neer te zetten maakt dat het momenteel de marktleider is in dit segment. De verwachtingen voor de nieuwe Roadcar zijn daarmee duidelijk: hoogste kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Roadcar: drie modellen

Van wat we tot nu toe hebben kunnen zien gaat het geen enkel probleem geven om aan die verwachtingen te voldoen. De goedkoopste Roadcar gaat namelijk voor 29.999 euro de deur uit (in Duitsland). Het is de compacte R 540, die inderdaad 5.40 meter lang is, een korte wielbasis heeft en daarmee verbluffend wendbaar blijkt. Het tweepersoonsbed dwars achterin, keukenblok met drie pitten, een toiletruimte en een dinettebank die samen met de draaibare voorstoelen de zitgroep vormt zorgen ervoor dat je op kampeergebied niets hoeft te missen. Iets ruimer is de R 600o, die op een lengte van 6 meter ook plek heeft voor een kledingkast en een ruimere keuken en zitgroep kan bieden. De XL uitvoering is de R 640. In de 6.40 meter lange Roadcar vinden we een verrassing in de vorm van twee extra ruime éénpersoonsbedden in lengterichting. Je maakt er echter net zo gemakkelijk een Kingsize tweepersoonsbed van.

Niet kaal

Denk niet dat het voor dit geld wel een kale bus zal zijn. Integendeel. De isolatie ronde de zitgroep is 20 millimeter dik, alles wat scharniert of beweegt aan de meubels heeft de kwaliteit zoals we dat kennen van thuis. Onder de tafel vinden we zelfs een praktisch luik met daaronder bagageruimte. Licht is centraal regelbaar en natuurlijk LED, de verwarming op gas is van Truma die ook voor warm water zorgt. Ook de bagageruimte kreeg volop aandacht. Elk stukje ruimte is gebruikt.

Info: www.roadcar-mobile.de

Roadcar


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *