Problemen Transit 2.2 TDCI

Eerst wilde Ford er nog niet aan. Er waren geen motorproblemen bij de Transit. Nu komen ze daar toch op terug. Bij een beperkte serie en bij één type is er wel degelijk iets aan de hand.

Software update van 2.2 TDCI

Ford zegt er meteen achteraan dat ze zullen komen met een update en coulance zullen betrachten. Het nieuws dat er regelmatig motorproblemen waren bij de oudere Transit-modellen gonsde al een tijdje. Ford gaf aan er niet de vinger op te kunnen leggen. Er zou, aldus Ford in een verklaring van midden februari, niet een bepaalde oorzaak zijn of een bepaald type motor waar de problemen bij optraden. Ford weet nu blijkbaar meer, want vice-president Gunnar Herrmann van Ford die verantwoordelijk is voor kwaliteit bij Ford Europa, gaf tijdens een interview met de ADAC aan dat het ging om de 2.2 liter TDCI diesel. En dan exemplaren die gebouwd waren in de periode begin 2004 tot oktober 2011.

Transit 2.2 TDCIHoofdoorzaak zou het verroesten van de verstuivers zijn. Daardoor zou de inspuiting veranderen en dat kan schade aan de kleppen veroorzaken. Het dringende advies van Ford aan eigenaren met een dergelijk type motor is om premium brandstof te tanken. Vooral na een periode van lang stil staan (als de camper een tijd in de stalling heeft gestaan bijvoorbeeld) zou de kwaliteit van gewone diesel te zeer afnemen. Daarbij kondigde Ford een update aan van de motor-software. Dat zal  problemen in de toekomst voorkomen. Het betreft een fijn-afstemming van het motor-management-systeem. Ford is inmiddels druk bezig met de ontwikkeling van de update en verwacht ongeveer zes weken nodig te hebben om deze af te ronden. Vervolgens zullen alle eigenaren bericht krijgen. Via de eigen dealer kan de update dan, uiteraard kosteloos, gedaan worden.

Ford benadrukt nogmaals dat een Transit eigenaar bij een schade op coulance kan rekenen. Die uitspraak blijft onveranderd staan.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *