Plugvan

Plugvan: box achterin en klaar is je buscamper

Van je (bestel)bus een buscamper maken kan op meerdere manieren. Met de oplossing die Plugvan heeft bedacht ben je wel heel snel klaar.

Gebouwd voor de vrijheid

Motto van het start-up bedrijfje: „Engineered for freedom“. Ze stonden op de CMT met een gehuurd busje. Want elke bus will do. Je schuift de blauwe box achterin en bent klaar. De Plugvan-box weegt 420 kilo, staat op hoge poten op wielen en heeft een paar rollen aan de onderkant. Je schuift hem, vergelijkbaar met een brancard bij een ambulance, zo de bus in. Vijf minuten werk aldus bouwer Jörg Kortmann.

Plugvan box

Past in elke bus

Plugvan interieur

Je moet er wel zo’n 20.000 euro voor over hebben. De box past vrijwel iedere bus tot 3500 kilo. Zijwanden en dak schuiven uit tot tegen de wand en het dak van de laadruimte. Het dak van de box is hiervoor voorzien van tentdoek, als bij een hefdak. Zo kun je tot 30 centimeter extra stahoogte krijgen. Er is maar één maat box, one size fits all Je zet hem met een paar spanbanden vast in de laadruimte van je bus.

De box vult niet de hele laadruimte van de bus. Hij staat achterin en laat daardoor bij de schuifdeur nog ruimte over. Bagage of fietsen kunnen in de ruimte tussen de box en de tussenwand of de stoelen gezet worden. De bedoeling is dat het bedrijf op termijn met een hier passende doucheruimte komt. Het interieur biedt een keuken, woonkamer en slaapkamer. Veel hout, zachte kussens, niets doet nog denken aan een lege bestelbus. De meubels zijn van beukenhout en mdf. De wanden hebben een behangetje.

De box heeft ramen, dat aan de achterkant kun je openklappen. Voor is er of een tentdoek met een raam erin of een schuifdeur. Langs de zijwanden een langsbank aan iedere kant. Je kunt er ook een u-vormige zithoek mee maken. Aan de chauffeurskant hangt boven de bank een keukenmodule in een langwerpige kist. Hier klapt ook een tafeltje uit. In de bank aan de andere kant zit de koelbox verstopt. Leuk gadget, met de spraakgestuurde app Alexa kun je het licht dimmen (geen lichtknopjes), de watervoorraad checken en meer onder de noemer Plugvan Connect. Ook zit een kleine verwarming en airco, de Ecomat 2000 en EvaSmart onder de bank. Van de banken maak je een bed, groot genoeg voor twee. De keukenmodule schuif je daarvoor eerst omhoog.

Plugvan

www.plugvan.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *