Park en HIde Camper

Park en Hide

De back-to-basic kampeerder bestaat nog.  Geen vloerverwarming of magnetron. Doe maar gewoon is het motto. Het bedrijf VAKcar Zwerfauto’s uit Kampen, dat al 28 jaar buscampers bouwt, maakt precies de goede kampeerauto voor deze groep.

Park en Hide Campers-ct

Degelijk en eenvoudig

Degelijkheid en een eenvoudige bediening. Lang onderweg zijn zonder problemen. Dat is het uitgangspunt. Zelf idolaat van buscampers en begonnen met een klein Fiat mini-busje, Erna en Roel van der Kant weten waar ze het over hebben. Ze noemen hun camper met reden een kampeerauto. Letterlijk een auto om mee te kamperen dus. In dit geval een VW T5 met de naam “Park en Hide”. Parkeer en verstop. Sober comfort, handig en klein. Maar wel met goede stoelen en een goed bed, prima keuken, veel en goed toegankelijke bergruimte. Maar je zoekt tevergeefs naar bedieningspaneeltjes, knoppen, metertjes en schuifsystemen. Die zitter er namelijk gewoon niet in. De watertank is een 14 liter jerrycan. Doe het kastje open en je ziet of hij bijna leeg is. Daar heb je echt geen metertje voor nodig. Een kraan met een simpel dompelpompje, gaat nooit kapot en mocht dat toch gebeuren is het in elke campingwinkel voor weinig te koop.

Eigen wensen bij bouw mogelijk

Nieuw is de Park en Hide niet. Vijftien jaar geleden was er al een verlengde Volkswagen T4 onder deze naam. Het simpele Nederlandse alternatief voor de California. De inrichting bleek in meerdere merken te passen. Nu is de Park en Hide beschikbaar als VW T5 in een uitvoering met verhoogd dak of met een slaaphefdak. Dat verhoogde dak is van Polyroof en past de T5 perfect. Zowel binnen als buiten zijn alle kleuren en decors mogelijk. Ook speciale wensen, zoals bijvoorbeeld een extra lang bed, kunnen worden vervuld. Diverse accessoires kun je erbij bestellen om de camper helemaal op maat te maken.

park en Hide camper  interieur

Wat zit er allemaal op?

Kijken we naar de standaarduitvoering, dan krijg je een VW T5 T800 Baseline met 84 pk dieselmotor. Daarop zit een Polyroof hoog dak in wit, isolatie in dak, vloer, wanden en deuren,bekleding van het hele interieur, ook de stijlen en dakranden en een Scopema slaapbank 120 cm breed, met afneembare hoofdsteunen, driepunts veiligheidsgordels. Daarmee heb je in totaal 4 goedgekeurde zitplaatsen. Verder zit er een uitneembare bedverlenging in van 128 cm. breed, aanrecht met 2-pits gasstel met glasafdekking, diepe spoelbak met vlakke bodem, kraan, keukenkast met roldeur, één 14 l. verswater jerrycan met de genoemde dompelpomp, één 14 l. vuilwater jerrycan, een grote besteklade en een vak voor een Portapotti. Een draaibaar tafelblad op stabiele zuilpoot, weg te bergen in vak bovenop de dakkast, achterin diepe kast met legplank en grote dakkast; beide met roldeur; vooraan in het dak ruime open schappen. Verder heeft de Park en Hide 2x Seitz S4 geisoleerd uitstelbaar camperraam met hor en verduistering, extra ventilatie achterin de wagen, verduistering van de cabine middels lichtdicht gordijn op drukkers; verduistering achterklep met rolgordijn, gasbun voor Campingaz 907 tank onder de bank, gasslang en gasdrukregelaar. De bijrijdersstoel is draaibaar.

Wil je het eerst eens uitproberen? Geen probleem, de Park en Hide bussen zijn bij VAKcar namelijk ook te huur. Zo kun je er eerst eens flink mee op pad voordat je een besluit neemt over een eventuele aankoop. Kijk voor de voorwaarden en huurprijzen op onderstaande site. Wil je een VW T5 camper kopen? De Parkenhide is nieuw te koop vanaf € 49.950,- incl. BTW en BPM.

www.parkenhide.nl

VAKcar Zwerfauto’s
Eckertstraat 13 E
8263 CB KAMPEN
tel.: 038-3335840
mail: info@vakcar.nl

Park en Hide met hefdak camper


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *