NV300

NV300 FlexVan van Mobitec

Je neemt een compacte bus, een railsysteem en de nodige op maat gemaakte dingen die daarin passen. Je krijgt dan een heel flexibele multifunctionele Van. De FlexVan is een Nissan NV300, het systeem is van Mobitec.

FlexVan met rails van voor tot achter

Je hebt dan aan je één en dezelfde Nissan een familiekar, een minibus of een vrijetijdsbus met plek voor fiets of motor. Ook een rolstoelbus kun je ervan maken. Wat jij wilt. Het geheim is een railsysteem in de vloer en de nodige passende accessoires waar veel mee kan. De NV300 met de Mobitec ombouwset kan veel. Met de 1,6 liter Twin Turbo diesel met 145 pk/107 kW kom je overal. De bodem is van aluminium en, heel modern, van een Leichbau-constructie. Weinig gewicht dus. Daaronder een laag PVC en in de bodem weggewerkt zes rails. Kies je voor de versie met korte wielbasis, dan lopen de rails tot aan de rugleuning van de voorstoelen. Je hebt het dan over 2,28 meter rails in een auto van 3,10 meter lang, de L1. Die kost in Duitsland een kleine 46.000 euro. De L2, 3,50 meter lang, 2,68 meter rails, € 47,600 in Duitsland. Dus exclusief bpm.

FlexVan

Tot aan zes stoelen

Je zet er tot aan zes stoelen in en pakt ze er net zo snel weer uit. Je kunt daarbij kiezen uit stoelen die niet, 180 en 360 graden draaibaar zijn. Die laatste heten Premium-stoelen. Daarvan kun je er ook vier plaatsen. Ze zijn wel per stuk 1140 euro duurder dan de niet draaibare exemplaren. Maar je hebt dan wel altijd je eigen vergaderruimte bij je. Want voor krap 900 euro krihjg je er een klaptafel bij. Dimbare LED-verlichting, USB stopcontacten maken het compleet.

Slaapbank kan ook

Wil je er ook mee kamperen, dan neem je de slaapbank erbij. Kost net geen 2400 euro, maar dan heb je ook wat. In de rails past ook een klem waarmee je fiets, scooter of moter vast kunt zetten. Die zijn er vanaf zo’n 165 euro. Je kunt er ook een rolstoel mee vastzetten. Ee oprijplank kost 420 euro. Standaard heeft deze NV300 alle comfortverhogende accessoires van de Premiunversie. Dan heb je het over o.a. navigatie en het Luxus-pakket. De schuifdeur is elektrisch voor 2600 euro en het trapje ook voor nog een 1750 euro.

www.mobi-tec.de


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *