Nugget Plus is 36 cm langer

De Nugget Plus is de nieuwe langere versie van de bekende samenwerking tussen Ford en Westfalia. De nieuwe Transit Custom Kombi 340 L2 dient als basis. Daar bovenop een nieuw ontworpen verhoogd dak. Premiére op de CMT in Stuttgart deze maand.

Nugget Plus krijgt vast toilet

De indeling blijft heel dicht in de buurt van het origineel. Dat stoelt al jaren succesvol op het “twee-kamer”-concept. De nieuwe versie heeft echter 36 centimeter meer ruimte in de lengte. En dat merk je. Achterin voor het eerst een ingebouwd en afgeschermd toilet. Links achter het keukenblok, ook nieuw, een wegklapbare wastafel. Je hebt daardoor, naast de wasbak van het keukenblok, ook een exemplaar om te gebruiken voor het tandenpoetsen etc. De kasten zijn groter geworden en hebben meer inhoud. Kortweg, meer zelfstandigheid en ruimte in de nieuwe Plus.

Nugget Plus

Schuifdeur en achterklep bieden ruim toegang tot het woongedeelte. De nieuwe Plus is, net als de gewone Nugget, een vijfzitter. Op de flexibele bank achterin kun je met twee Isofixbevestigingspunten veilig twee kinderzitjes vastzetten. Het rijcomfort maakt van de Nugget Plus eigenlijk een ruime personenauto. Onder de kap de Euro 6 EcoBlue diesel. Deze levert naar keus 96 kW/130 pk of 125 kW/170 pk. Behalve een zesgang handgeschakelde bak kun je ook kiezen voor een zestraps automaat. Op de Nugget-uitvoering hebben zo’n 40% van de verkochte exemplaren een automaat.

Euro 6 met AdBlue

De AdBlue tank heeft een inhoud van 21 liter. Je kunt daar de nodige duizenden kilometers mee vooruit. De vulopening van de afzonderlijke tank zit overigens onder hetzelfde klepje als de vulopening van de brandstoftank. Gemakkelijk. De onderhoudsinterval van de Transit is elke 60.000 kilometer of om de twee jaar. Er was vraag naar een ruimere Nugget, zo laat Ford Duitsland weten. Buscampers die minder opvallen dan bijvoorbeeld de alkoof- of integraalmodellen en dagelijks gebruikt kunnen worden zijn momenteel erg populair. Een mooi moment om, na 30 jaar Nuggethistorie en 15.000 verkochte exemplaren, de Nuggetfamilie uit te breiden.

www.ford.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *