Sprinter

Nieuwe Sprinter in eerste helft 2018

In de eerste helft van volgend jaar is hij er. De nieuwe Sprinter van Mercedes. Tot die tijd moeten we het doen met een vrijgegeven schets en wat camouflage-foto’s. 

Nieuwe Sprinter ook elektrisch

Mercedes heeft het over een nieuwe generatie. Eigenlijk is het de tweede facelift. Deze keer zonder Volkswagen, want de nieuwe Crafter is voor het eerst een eigen product van VW. Dus geen cloon meer van de Mercedes. Hoewel ook de nieuwe modellen nog veel op elkaar zullen lijken. Natuurlijk zijn er in Duitsland al spionagefoto’s opgedoken van een pick-up Sprinter nieuwe stijl. Ze lieten weinig zien. Mercedes liet weten 150 miljoen euro uit te trekken voor een elektrische versie van de Sprinter en de Vito. Naar verwachting een soort hybride plug-in.

De “sensuele puurheid” van de vormgeving en een uitbreiding van het aantal uitvoeringen moeten ervoor zorgen dat de Sprinter het succes blijft dat hij is. Sinds zijn introductie in 1995 werd hij in meer dan 130 landen ruim 3,3 miljoen keer verkocht. Daarmee is hij een van de succesvolste bedrijfsvoertuigen ooit. Dat hij nog springlevend is bewijzen de verkooprecords van dit jaar. Nooit eerder werden er in de eerste zes maanden van één jaar zoveel exemplaren verkocht dan dit jaar (96.200 stuks). Het nieuwe model zal leunen op de Vision Van Drive and Design van vorig jaar.

www.mercedes-benz.nl

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *