Transit

Motorproblemen Transit bij Kassa

Het stond eigenlijk vorige week gepland, maar vanavond schuift de NKC aan bij het consumentenprogramma Kassa van BNN-Vara. Onderwerp; de motorproblemen bij de Ford Transit en de doofheid van Ford tot nu toe in deze kwestie.

NKC behartigt belangen

We hebben al eerder over de problemen geschreven. Een bepaald motortype, de 2.2 TDCI diesel, van bepaalde bouwjaren kan in de soep lopen. Eigenaren van een Transit kunnen daardoor te maken krijgen met onverwacht hoge reparatiekosten. Tot nu toe had Ford daar weinig boodschap aan. Je moest maar aantonen dat je altijd volgens de boekjes bij een Ford-dealer het onderhoud had laten doen, je had de duurdere dieselsoorten moeten tanken. Dat soort werk. Coulance zou er komen, maar kwam er toch niet. De NKC bleef roeren in de kwestie en onderzocht een kapotte motor. Daarvan zien we in de uitzending het resultaat. Ook gedupeerden komen aan het woord. De NKC wil als belangenbehartiger graag komen tot een oplossing en met Ford rond de tafel gaan zitten.

Op de site van de NKC kun je een filmpje bekijken over de geteste Ford motor en zijn veel reacties op het onderwerp te lezen.

De uitzending is vanavond om 19.05 uur, op NPO 1.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *