Eurotunnel buscamper

Met je buscamper door de Eurotunnel

We kunnen er niet omheen, de beelden van de vluchtelingen bij de Franse kant van de Eurotunnel. Wij waren er vorige week en kunnen je geruststellen. De Eurotunnel biedt je een veilige overtocht naar Engeland! We hebben hier een kort filmpje van de toegang tot de tunnel geplaatst zodat je het zelf kunt zien.

Caravan of camper via Eurotunnel

Het staat al jaren op een van onze to do lijstjes, naar Londen met de kerst. Dit jaar hebben we eindelijk de tijd gevonden om die reis te maken.
Wat weerhield ons om eerder te gaan? Het leek zo’n gedoe en eigenlijk ook zo ver weg. 6 uur op een boot of via de Eurotunnel naar de overkant maar dan moet je eerst naar Calais.

Voor het eerst sinds lange tijd voelen we weer een soort spanning voor vertrek. Leuke spanning want we gaan iets doen dat onbekend is. Okay, wel met de camper en wel kamperen maar naar het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent; rechts rijden, de oversteek maken en voor het eerst Londen zien.

De boot valt al snel af, de prijs is min of meer gelijk aan de tunnel. Maar we reizen met twee honden en dan heb je met een overtocht van 6 uur toch wel wat gedoe. Natuurlijk, de boot vanuit Calais doet er veel korter over maar als we daar toch zijn, dan is de tunnel weer veel sneller.

Adria Twin Eurotunnel

Tunnelangst

Wij hebben er gelukkig geen last van maar er zijn mensen die bij de gedachte om door een tunnel te moeten al onrustig worden. Het is niet rationeel te verklaren dus probeer ik dat hier ook niet. Maar kijk gerust naar het filmpje dat we onderweg hebben gemaakt en constateer zelf of dat een probleem voor je is. Voor ons was het een relaxte treinreis van 30 minuten.

Wat kost een reis door de Eurotunnel

De kosten voor een reis door de Eurotunnel zijn sterk afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap, het tijdstip van je reis en het vervoermiddel waar je mee reist. Hier geldt meestal ook dat vroegboekers voordeel hebben.

Voorbeeld 1:
Een Auto met caravan vertrek 5 maart 2016 met weekretour kost €363,-
Een camper maakt de overtocht vanaf €211,-

Wil je nog deze maand naar Londen dan moet je rekening houden met veel hogere kosten, namelijk;

Voorbeeld 2:
Een Auto met caravan vertrek 19 december 2015 met weekretour kost €534,-
Een camper maakt de overtocht vanaf €269,-

Het is daarom zinvol om de reis ruim van te voren te plannen.
Neem je zoals wij honden mee, dan kan dat tegenwoordig ook zonder veel problemen. De hond dient echter wel een paspoort te hebben, gechipt te zijn, geldige rabiës vaccinatie te hebben en door de dierenarts te zijn ontwormd met vermelding in het paspoort. Een hond kost per overtocht €25,-

Je kan hier de prijs voor jouw reis berekenen.

Route Utrecht-Londen


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *