Met de camper door Frankrijk

Het is inmiddels alweer een week of wat geleden dat wij het boek in de bus kregen. “Met de camper door Frankrijk” leest bijna als een roman. Een groot aantal routes door alle windstreken van Frankrijk met tips voor overnachtingsplaatsen, zowel voor de camper (camperplaatsen) als voor mensen die met een caravan of tent onderweg zijn (campings).

De eerste keer dat wij de forse pil, “Met de camper door Frankrijk” opensloegen kregen we direct zin om te vertrekken. De routes met bijbehorende foto’s hebben een zeer uitnodigend karakter. Normaal zijn wij niet zo georganiseerd dat we voor de vakantie al weten waar de reis heen gaat. Nu kunnen we met dit boek in de reisbagage bijna niet wachten tot het weer zover is dat we in Frankrijk op pad gaan.

100 routes

door-frankrijk-met-de-camper-2Met wel 100 routes door regio’s en een heel handig overzicht van alle bestemmingen en de lengte van de te rijden route word je uitgenodigd op pad te gaan. Bij iedere route een overzicht waar je tijdens de route van dag tot dag langskomt. Waar je kan verblijven, wat er te zien is en welke campings er langs je route liggen. Ook servicestations voor campers en de aires zijn genoemd. Alsof dat allemaal niet genoeg is vind je nog een paar aangeraden restaurants in de streek en de contactgegevens en openingstijden van het verkeersbureau in die regio. Wat wil een mens nog meer?

Bezienswaardigheden

door-frankrijk-met-de-camper-3In de routebeschrijving vind je dus precies welke bezienswaardigheden je niet mag missen. Dat kan variëren van een tip om een kerkje te bekijken tot een wandeling over een wijngoed. Of, waar je een uitstekende Bordeaux kunt aanschaffen. Een stukje geschiedenis over de streek of plaats ontbreekt ook niet. Zo wordt een reis plannen niet eens makkelijk, het is moeiteloos.

Volgend jaar zullen wij dit boek letterlijk onder de loep nemen. We nemen het mee en zullen een paar van de routes gaan proberen.
Tegen die tijd krijg je zeker een update van ons!

Aanschaffen

Zelf ook gelijk de routes uitproberen? Het boek is te koop in verschillende webwinkels en bij de uitgeverij zelf.

Titel: Michelin Met de camper door Frankrijk
Uitgeverij: Lannoo
Direct bestellen via deze link


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *