AMG bouwt Marco Polo Sport

Voor wie de gewone Marco Polo nog wat sportiever en meer persoonlijk wil maken is er nu de AMG Line. Mercedes-AMG is normaal gesproken voorbehouden aan sportwagens, maar met deze versie van de Marco Polo laten ze zien dat ze voor een camper ook hun neus niet ophalen. De uitkomst is een compacte camper met een sportief en progressief design.

AMG maakt sportcamper van Marco Polo

Aan de voorkant vallen meteen de grote luchtgaten aan beide kanten in de bumper op. Ook een aantal bescheiden chroma-elementen zorgen voor een ander gezicht en een krachtig karakter. Hij staat op 19 inch zeven spaaks AMG velgen. Deze Marco Polo heeft, net als de V-klasse AMG Line,  17 inch remschijven achter de velgen en het onderstel ligt 15 centimeter lager en heeft een hardere afstelling. Optioneel kun je kiezen voor een variabel veersysteem op het Agility Control chassis.

Marco Pol;o by AMG interieur

Natuurlijk is hij ook aan de binnenkant anders, ook hier de handtekening van AMG. Zoals luchtroosters in chrome, sport-pedalen in aluminium, en sierelementen van Carbondesign. Die AMG Line is met alle drie de motoren van de Marco Polo verkrijgbaar, van 100 kW/136 pk via de 120 kW/163 pk tot aan de 140 kW / 190 pk. Ook de 4-Matic automaat is mogelijk. Vanaf half 2016 komen nieuwe accessoires beschikbaar waarmee je hem nog verder kunt aankleden. Zo komt de afneembare luifel  ook in de kleur antraciet en kun je in de cabine kiezen voor de uit de V-klasse bekende sfeerverlichting. LED-verlichting die in 5 trappen dimbaar is en die wit-kleurtinten kent.

AMG Marco Polo achterkant

Behalve sportief is de Marco Polo, ook de uitvoeringen zonder AMG Line, ook nog eens bijzonder veilig. Als eerste camper kreeg hij van de TÜV Rheinland de certificering  „Geprüfter Insassenschutz”. De geteste veiligheid voor inzittenden gaat daarmee verder dan de wettelijke eisen. Uit botsproeven blijkt dat de bescherming zowel voor lading als voor wat betreft de bevestiging van de meubels tot aan een snelheid van 56 kilometer per uur is gegarandeerd. De kastdeurtjes blijven dicht en het servies en het bestek blijven binnen. Daarnaast is de Marco Polo ook uitgerust met het zogenaamde Attention Assist. Een systeem dat de chauffeur waarschuwt als de aandacht verslapt of vermoeidheidsverschijnselen optreden. Ook zit er standaard zijwind-assist op. Optioneel kan dit aangevuld worden met nog meer veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld Collission Preventief Assist en het Active Park Assist. Gemak dient de mens.

AMG Styling Marco Polo

www.westfalia-mobil.net


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *