LB 355

LB 355 T6 met garage

De California van Volkswagen is populair en verkoopt prima. Wilde je meer camper en minder bus van hetzelfde merk, bijvoorbeeld met douche en toilet, dan was het zoeken. Was, want nu is er de Bimobil LB 355.

Bimobil LB 355: vier slaapplaatsen op krap zes meter

Vier slaapplaatsen op net geen zes meter, dat mag je compact noemen. Een alkoof met twee enkele bedden in de lengte, achterin een rondzit, een toilet en separate douche, een keuken én een garage voor de fietsen. Als basis dient de VW Transporter met verlaagd Al-Ko chassis of verzwaard eigen chassis. Voordeel van het eerste is een stabielere wegligging, doordat de spoorbreedte groter is en het zwaartepunt lager ligt. Kies je voor het tweede dan kun je als optie gaan voor vierwielaandrijving.

Model

De opbouw is winterhard en te betreden via een elektrische opstap. Vanaf de keuken tot achter is er een 26 centimeter hoge dubbele bodem, met in het midden de vorstvrije watertanks. Onder het dwarsgeplaatste deel van de rondzit achterin is de dubele bodem gegroeid tot een garage. Doordat de bodem hier omlaag gaat onstaat er hoogte voor de bagage. Twee fietsen passen erin. De garage is zowel via een klep aan de achterkant als via de zijkant bereikbaar.

Naar wens doorgang naar cabine of afzetunit

Door de lage cabine van de VW is er veel ruimte in de alkoof, met een binnenhoogte van 80 centimeter. De totale hoogte van de LB 355 is 3.12 meter. Het bed aan de bestuurderskant maak je langer door de kast te gebruiken. Hierin aan de onderkant het van buiten toegankelijke vak voor de gasflessen. Het toiletgedeelte vinden we tegenover de ingang. De douche kan met een schuifdeur gescheiden worden van de rest. Een geëmailleerde wastafel in combinatie met een cassette-toilet van Thetford. Tussen de doucheruimte en de zitgroep staat een halfhoge kast. Daar kan bijvoorbeeld de tv op gezet worden. Daarboven vind je het controlepaneel. Aan de bijrijderskant i de keuken met twee pitten. De u-zit kan door het omlaag laten van de tafel veranderen in een bed met een breedte van 1.20 meter. Optioneel kunnen er twee driepuntsgordels worden gemonteerd op de zitplaatsen in rijrichting.

Bimobil LB 355

Naar wens is er wel of geen doorgang naar de cabine en kan de opbouw van het onderstel af. Dan kan er van de T6 ook nog een bakwagen of pick-up gemaakt worden. De prijs voor de Bimobil LB 355 begint bij € 102.400,- exclusief bpm.

www.bimobil.com

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *