Landvergnügen

Landvergnügen onthaasten bij Duitse boer

Met de kampeergids van Landvergnügen en het bijbehorende vignet mag iedereen 24 uur lang zijn camper, kampeerbus of caravan neerzetten bij boerenbedrijven in heel Duitsland. Van de Noordzeekust tot aan de Allgäu. Van de Nederlands-Duitse grensstreek tot aan de grens met Polen.

De kampeergids ‘Landvergnügen’ is nu voor het derde jaar in Duitsland op de markt. Het blijkt een schot in de roos te zijn. Een reden te meer het concept ook in het kampeergekke Nederland te promoten. Landvergnügen neemt je mee naar plaatsen die niet aan de bekende toeristische routes liggen. Waar je ongestoord kunt genieten van de rust en de natuur.

Landvergnügen: het idee

Met de kampeergids van Landvergnügen kom je op verborgen, idyllische plekjes. Je maak kennis met een grote verscheidenheid van regionale landbouwproducten. Weg van de gebaande toeristische paden. Een nachtje kamperen in een wijngaard, tussen de fruitbomen of op het erf met uitzicht over de grazende koeien. Neem een kijkje achter de schermen bij de producenten van regionale landbouwproducten. Ervaar hoe ze actief bijdragen aan het behoud van het platteland.

Een breed scala aan boerenbedrijven

Meer dan 470 boerenbedrijven, verdeeld over heel Duitsland, doen mee. Groente- en fruittelers, wijnboeren, brouwers, imkers, koffiebranders, bakkers, olieslagers, kaasmakers, vissers en fokkers van schapen, alpaca’s, geiten, waterbuffels en Galloway-runderen. Met Landvergnügen maak je op een heel eigen manier kennis met Duitsland. In de gids staat een korte beschrijving van elke boerderij en wat je ter plekke aan zelfgemaakte producten kunt kopen. Van brood, honing, worst en jam, tot heerlijke wijnen en likeuren.

landvergnu%cc%88gfen-1

Zo gemakkelijk is het

Elke Landvergnügen-kampeergids bevat een vignet waarmee je met camper, kampeerbus of caravan 24 uur lang bij een boerderij mag staan. De gids is te bestellen in de webshop van www.landvergnuegen.nl en in de boekhandel (€ 29,90). Met de gids kun je een tocht plannen langs de boerderijen die je aanspreken. Even een belletje om je komst aan te melden is voldoende. Je gaat op bezoek bij gastvrije mensen, die je met zelfgemaakte producten zullen verwennen. Heel persoonlijk, want op de meeste boerderijen zijn niet meer dan drie staanplaatsen beschikbaar.

Achtergrond Landvergnügen

De man achter Landvergnügen is Ole Schnack. Toen hij in 2012 met zijn gezin in een VW LK 28 Karmann uit 1986 op pad was in Frankrijk en met de Franse kampeergids ‘France Passion’ te gast was bij Franse boeren op de meest fantastische plekken, was hem meteen duidelijk: dit concept ga ik voor Duitsland ontwikkelen. Want het aantal camperaars stijgt en steeds meer mensen willen onthaasten en zijn op zoek naar inspirerende, authentieke belevenissen.
Kijk voor meer informatie op www.landvergnuegen.nl

Gids meteen bestellen kan ook. Via onderstaande link kost de 2016 uitgave € 32,99:

landvergnügen


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *