La Strada

Je zou het niet zeggen, met zo’n naam, maar La Strada is een Duitse buscamperbouwer uit Echell. De 40 personeelsleden zetten er 10 verschillende modellen in elkaar van drie series. Avanti, Regent en Nova. Als basis gebruiken ze vooral de Ducato en de Sprinter.

La Strada 2016 Avanti M

Nieuwe Avanti M

Een aangepaste indeling krijgt de kleinste La Strada, die toch vier zitplaatsen biedt. De badkamer kreeg een plaatsbesparende deur en een onderehoudsvriendelijk keramisch toilet. De Avanti M is 5.41 meter lang en 2.05 meter breed. De hoogte is 2.65 meter. Daarmee kom je overal, zeker als je ook nog eens kiest voor de vierwielaangedreven versie.

Talrijke plaatsbesparende oplossingen, een compact keukenblok, twee pitten. De koelkast heeft een inhoud van 50 liter en schuif je naar voren. Ook als je buiten staat kun je gemakkelijk iets uit de koelkast pakken. Wil je douchen dan kun je het gordijn tussen keuken en doucheruimte sluiten en zo het achterste deel van de bus afsluiten.

Dwars achterin het bed met een bedmaat van 197 bij 142/117 centimeter. Een Froli veersysteem met een koudschuimmatras zorgen ervoor dat je goed ligt. La Strada noemt de zithoek een Comfort Lounge. De bank is in vier verschillende posities vast te zetten. Verschillende stofsoorten en houtdecors zorgen ervoor dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten. De 11 verschillende kleuren voor de buitenkant helpen daar ook aan mee. De La Strada Avanti M weegt leeg 2850 kilogram bij een maximaal totaalgewicht van3300 kilogram. Het is een fijne compacte camper waarmee je ook in de stad goed uit de voeten kan.

Avant M La Strada 2016

Regent S

Ook dit model kreeg een update, op basis van de Sprinter met een oor aan de linkerkant. Deze uitbouw op bedhoogte maakt een bed met een lengte van 1.98 meter mogelijk. De tweepersoons Regent heeft een complete uitrusting, veel opbergruimte boven én onder het bed en ook deze uitvoering is verkrijgbaar als fourwheeldrive.

Regent S La Strada 2016

Ook hier is weer goed nagedacht over de beschikbare ruimte en hoe daar het meeste mee te doen. Zo is er boven de cabinestoelen een opbergvak waar de tafel in opgeborgen kan worden als deze in de weg staat. De bodem van dit opbergbak klap je omhoog als je de ruimte niet nodig hebt, waardoor weer meer ruimte ontstaat in de zithoek. Het keukenblok heeft een uittrekbaar werkblad en is voorzien van een koelkast met 65 liter inhoud. Deze zit op een praktische hoogte meteen naast de kachel. Er zijn 5 lades om spullen in kwijt te kunnen. Tegenover de keuken de badkamer met twee klapdeuren. Ook achterin is voldoende ruimte om kleren en bagage kwijt te kunnen in kasten en laden. Ook onder het bed ruimte, o.a. voor twee 11 kilo gasflessen. Zelfs met het bed omlaag kun je heel wat kwijt. Klap je het middelste deel van het bed omhoog dan ontstaat er een ruimte tot vooraan in de camper en zijn ook lange spullen geen probleem.Fietsen, surfplank, het past.   Ook de Regent S heeft de Comfort Lounge als zithoek.

Veertien verschillende kleuren voor de buitenkant en alle moderne snufjes die bij de nieuwe Sprinter horen. Dit is nog uit te breiden door het kiezen van pakketten. De Sprinter heeft 130 tot 190 pk. De Regent S is 5.93 meter lang en 2.04 meter breed en weegt leeg 2950 kilogram met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilogram. Te rijden als een personenauto. In Nederland krijg je de Regent S standaard met comfort pakket en techniek pakket 1. Inclusief de bpm van 11.300 euro betaal je er om precies te zijn 77.322,28 euro voor. Dealer is De Haan kampeerauto’s in het Friese Tijnje.

www.la-strada.de


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *