Je buscamper verhuren?

Het delen van je camper of caravan, particulieren die hun buscamper verhuren aan andere particulieren. Er schijnt een markt voor te zijn, want er komen in een rap tempo steeds meer platforms bij waarop je als particulier je camper te huur kunt aanbieden aan andere particulieren. Goboony is het nieuwste voorbeeld. Je eigen buscamper in de verhuur doen: voor de één een gruwel, voor de andere een welkome mannier om de kosten te drukken.

Je eigen buscamper verhuren via Goboony

Op de nieuwe website http://www.Goboony.nl kunnen camperbezitters vanaf deze maand hun camper verhuren. Veel campers staan een groot deel van het jaar stil; via het platform van Goboony is het makkelijk om je camper te verhuren aan toeristen of Nederlandse vakantiegangers. Het doel van Goboony is om op termijn internationaal te opereren, zodat vakantievierders straks het vliegtuig kunnen pakken en waar dan ook ter wereld een camper van particulieren kunnen huren.

Medeoprichter Mark de Vos vergelijkt het platform met Airbnb. “Als huizenbezitter verhuur je je huis vaak maar enkele weken per jaar via Airbnb. Een camper daarentegen gebruik je slechts enkele weken per jaar. Je kunt het grootste deel van de tijd geld verdienen met je camper”, aldus De Vos. Volgens hem is de camperbranche klaar voor de zogenaamde deeleconomie; particulieren die met elkaar zakendoen, zonder tussenkomst van een bedrijf.
Goboony ondersteunt particulieren in alle fasen van het huren en verhuren van een camper. Campereigenaren zetten hun product online, geven aan wanneer de camper beschikbaar is en hoeven alleen nog akkoord te geven wanneer zij een aanvraag krijgen van een particulier. Zowel de verhuurders als huurders moeten een profiel aanmaken, zodat ze elkaar kunnen beoordelen. Ook de betaling vindt plaats via het platform.

Verdienen aan je camper

Het idee voor Goboony ontstond toen de eigenaren hun campers gingen verhuren aan vrienden en familie. “Onze campers stonden het grootste deel van het jaar stil. Zelfs toen wij de campers aan vrienden en familie zijn gaan uitlenen, waren er nog genoeg momenten dat de camper in een loods stond opgeslagen en niet in gebruik was. Zonde van de tijd en het geld, vonden wij en bedachten een idee voor een platform waar particulieren eenvoudig campers kunnen huren enverhuren”, vertelt De Vos.

Camper huren 1

Eenvoudig verhuren

De markt van de camperverhuur is erg versnipperd in Nederland. Zo staan er ongeveer 1.300 campers te huur op ruim 300 verschillende websites. Als particulier kom je al snel op de website van Marktplaats om je camper aan te bieden. Kleine bedrijven hebben weer hun eigen website, maar worden moeilijk gevonden. Goboony brengt beide partijen bij elkaar, waardoor het huren en verhuren eenvoudiger en veiliger is.

Over Goboony

Het online platform Goboony.nl maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier een camper te huren of verhuren. Op het platform staat altijd een actueel overzicht van wanneer welke campers te huur zijn. Momenteel worden in Nederland ruim 150 campers aangeboden op Goboony. Het doel is om snel internationaal te worden, zodat het mogelijk is om wereldwijd een camper te huren.

Het aanbod is groeiende. Er staan steeds meer campers en caravans te huur van particulieren. Blijkbaar zien steeds meer mensen het als een welkome bijdrage in de kosten die het bezit van een camper of caravan nou eenmaal met zich meebrengt. Onderzoek naar het lenen en delen, online huren en verhuren van spullen toont aan dat op dit moment 10% van de Nederlanders dit doet of wel eens gedaan heeft. Ook iets voor jou? Zou jij een camper huren van een particulier? Waarom zou je het wel of niet doen met je eigen buscamper?

Buscamper verhuren?


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *