T1

Icoon VW T1 in nieuw jasje

Geruchten gaan al langer, maar er lijkt nu een bevestiging te zijn van Herbert Diess van Volkswagen. Die vertelde aan het Britse AutoExpress dat de nieuwe VW T1 er daadwerkelijk komt.

VW T1 als elektrische ruimte-auto

De VW T1, de oercamper. Een icoon. VW ontwerper Oliver Stefani liet zich op de laatste Autosalon van Genéve nog ontvallen hoe graag ze hem weer terug in productie zouden willen nemen. De good old VW T1 belichaamt zo’n beetje alles waar ons merk voor staat, zo liet hij optekenen. Hij straalt emotie uit, is functioneel en maakt het leven gemakkelijker.

De nieuwe versie van de T1 zou zijn gebaseerd op de ID Buzz concept car. Deze was eerder te zien op de Detroit Motor Show. Diess noemde emotionele auto’s erg belangrijk voor het merk VW. Hij verwees hierbij naar de vooral in de VS nog steeds prima verkopende Beetle. De minibus van weleer is nog zo’n klassieker. En toen zei hij het. “Waar we recent over hebben besloten hem weer te gaan bouwen”.

Wat gaat er komen? In ieder geval een knipoog naar de looks van weleer. Veel ruimte. Een elektrische aandrijving. Natuurlijk kunnen ze ook niet om de two-color versie heen. Meer is er echter nog niet bekend. Ook de prijs is nog afwachten. Het gaat in ieder geval weer een stukje mooier worden op de weg.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *