Hymer DuoCar op nieuwe Sprinter

De DuoMobil kennen we als speciale indeling voor twee in de B-klasse. Compact van buiten en veel ruimte van binnen. Gek dat zo’n indeling er nog niet is bij de buscampers van Hymercar. Dat vonden ze bij Hymer nou ook. De Duocar komt.

Buscamper opnieuw uitvinden

De DuoMobil is een populaire indeling. Niet gek dat de vraag rees, waarom dan niet ook in de buscamper? Daar telt elke centimeter nog meer. De buscamper opnieuw uitvinden. Weg van hoe het nu is. Jochen Hein, bedrijfsleider bij Hymer, deed het anders dan anders. Hij gaf de opdracht om hier naar te kijken niet aan de eigen ontwikkelingsafdeling. Hij nam een extern bedrijf in de arm, Venture Idea. Gespecialiseerd in de ontwikkeling van vernieuwing. Vernieuwing die grote bedrijven vervolgens kunnen omzetten in producten. Het Duitse Reisemobil bracht het nieuws als eerste.

Duocar wensenlijst slaapkamer

Bij Ventura Idea hadden ze tot dan helemaal niets met campers. Maar ze begonnen met het bekijken van alle trends. Ze verzamelden gegevens om te kijken wat er nu allemaal al is. Niet alleen bij campers, ook in de jachtbouw en moderne appartementen. Wat volgde waren gesprekken, heel veel gesprekken met gebruikers. Zo kwam er een wensenlijst voor het bed met zaken als, groot genoeg maar niet teveel plek innemen. Een dwarsbed in een buscamper is te kort. Als er al omgebouwd moet worden dan mag dat niet langer dan 30 seconden duren. Dus werd het een tweepersoonsbed in de lengte. Twee meter lang. Het is in een handomdraai op te klappen. Dat doe je met matras en beddengoed. Dus dat hoeft er niet elke keer af. Kussens en dikke dekens kunnen opgeborgen worden.

Woonkamer

Wensen voor de woonkamer: gezellig, samen eten, genoeg opbergruimte, dingen die je niet nodig hebt moeten opgeborgen kunnen worden en luieren moet mogelijk zijn. Dus heeft de Duocar een twee meter lange couch. Je kijkt aan alle kanten naar buiten. Want er zijn overal ramen. De cabinestoelen zijn in de zithoek geïntegreerd. Grote tafel, desondanks ruime doorgang. De 32 inch tv hangt op een perfecte afstand van de drie ruime zitplaatsen voor.

De DuoMobi in de B-klasse.

Badkamer

Bad en toilet gescheiden was de wens. Douche en toilet gelijktijdig te gebruiken zou mooi zijn. De Duocar krijgt een badkamer dwars achterin. De kledingkast maakt deel uit van de badkamer. Het toilet schuif je, als je het niet gebruikt, onder de kast. En je kunt de douche en het toilet gelijktijdig gebruiken.

Natuurlijk is hij als concept voor het eerst te zien in Düsseldorf. Basisvoertuig is de Sprinter van Mercedes. Je mag verwachten dat Hymer wacht op de nieuwste generatie. Die zit er aan te komen. Met een beetje geluk staat het eerste exemplaar op de Caravan Salon van volgend jaar. Tot die tijd zal er hard doorgewerkt worden aan de verdere ontwikkeling. En alle meningen die Hymer dit jaar op de Salon krijgt zullen daarin meegenomen worden. Gaat het zien bij Hymer, hal 17, stand 1 tot en met 13.

www.hymer.nl

Leave a Comment

  • You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>