Hond mee? Hier is de Dogscamper

De Dogscamper, voor als de hond mee gaat in de camper. Het eerste model heet Modular. Natuurlijk heeft de ontwerper zelf een hond. Hij weet dus wat handig is. Basis is de Vito of de T6.

Modular is praktisch en diervriendelijk

De hond, of meervoud als het er meer zijn, gaat mee op pad. Voor veel camperbezitters de normaalste zaak van de wereld. Ook voor Martin Hemp. Onderweg met zijn hond en zijn buscamper liep hij tegen wat verbeterpunten aan. Zo mocht het allemaal wel wat robuuster en onderhoudsvriendelijker. Houtvrij en watervast, uitneembare meubels. Gemaakt van alumunium platen. Licht van gewicht, roesten doen ze niet dus water is geen probleem en het is allemaal stabiel. De meubels staan allemaal in rails wat het uitnemen en terugplaatsen heel gemakkelijk maakt. Bijkomend voordeel is dat de bus niet alleen als camper, maar ook als zespersoons gezinsauto en bestelbus inzetbaar is. Let wel even op de inrichtingseisen met betrekking tot het kwart-tarief. De belastingdienst is namelijk van mening dat de inrichting vast dient te zitten.

Flexibele tralieroosters

Basis van de Dogscamper is het zogenaamde Var- Modular-systeem. Deze inrichting is erop gemaakt rekening te houden met de meerijdende en meereizende hond. Of dat nu naar een vakantieland, het bos, of de supermarkt is. Hiervoor zijn er simpel diverse tralieroosters aan te brengen in de aanwezige rails. Je past de beschikbare ruimte voor de hond dus mede ook aan zijn grootte aan. Zo zijn er delen over de volledige breedte, met één of twee deuren, delen in halve breedte, zijkanten, scheidingswanden en deksels. Je bouwt bijvoorbeeld onder je bed een hok waar de hond kan slapen. Ook heeft de hond zo altijd een ruimte waarin hij rustig kan gaan liggen.

Dogscamper

Dogscamper op Mercedes of VW

Ook handig is de uitneembare keuken en koelbox. Deze kun je zowel in de bus als buiten gebruiken. Zelfs de buitendouche, naar wens met boiler en warm water, is hondvriendelijk. Even het vuil wegspoelen en instappen maar. Optioneel zijn er nog zaken als een instapberscherming tegen krassen, extra matten tegen vuil en veiligheidsgordels bij te bestellen. De Dogscamper is ldeverbaar met de Mercedes Vito Tourer (lange versie) of VW T6 ( lange of korete versie) als basis. De prijzen beginnen bij € 49.900,- exclusief bpm.

www.facebook.com/DOGSCAMPER

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *