Holografische navigatie in je bus?

Holografische navigatie? Holografie is een manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken. Je bekijkt een plat vlak van verschillende kanten en daardoor ontstaat de indruk van een ruimtelijk driedimensionaal beeld. Het werkt via licht en is alleen vanuit een beperkte hoek waarneembaar. Tot zover Wikipedia, waar je terecht kunt voor de eenvoudige en de iets moeilijkere diepere uitleg. Je kunt er bijvoorbeeld dode zangers door laten optreden op een podium, we kennen het uit films als Star Wars, je kunt het dus ook gebruiken voor een navigatiesysteem dat er anders uitziet dan we tot nu toe gewend zijn.

Holografische navigatie

Holografische navigatie: veel informatie

De gebruikte technieken komen uit de ruimtevaart en worden voor het eerst gebruikt op de commerciële Amerikaanse markt. Het systeem projecteert driedimensionale beelden op de voorruit. De holografische navigatie is aangesloten op het diagnose-systeem van de auto (het past op alle auto’s van bouwjaar 1992 en later) en kan zo alles in de gaten houden van veiligheid tot brandstofverbruik. Het staat 24/7 in contact met het wereldwijde Orange netwerk. De lat ligt hoog, het systeem wil niet alleen navigeren, het zou de manier van autorijden in de VS kunnen veranderen. Het kan levens redden en brengt de zelfrijdende auto weer een stuk dichterbij. De benodigde kleine projector op het dashboard is in elke auto in te bouwen. Het beeld zal deels het zicht op de weg van de chauffeur overlappen en heel natuurlijk zijn. Je blik blijft altijd op de weg en je hoeft nooit meer naar een schermpje te turen. Na een rit kun je ervoor kiezen om informatie over de rit af te lezen van je smartphone, tablet of pc. Informatie over het brandstofverbruik, de algehele onderhoudstoestand van het voertuig, je positie, prestaties, gemaakte kosten het kan allemaal. Ook kun je ervoor kiezen dat het systeem aanwijzingen geeft om dingen te verbeteren of aan te passen.

Holografische navigatie

Voor velen de eerste kennismaking met holografische beelden: Star Wars

Orange Business Services is geen nieuwkomer in de autobranche. Het werkt al samen met merken als Tesla Motors, Renault en de PSA-groep (o.a. Peugeot). Het wil samen met de firma WayRay gemak, comfort, veiligheid, navigatie en entertainment combineren. Deze combinatie moet een compleet nieuwe ervaring worden voor de bestuurder en op elk gebied zorgen voor een verbetering.

www.orange-business.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *