Vantana buscamper Hobby

Hobby Vantana

Een indeling zoals we die vaker tegenkomen. Een halfdinette waar een bed van te maken is (bedmaat 160 bij 91 cm), een keuken die voor de schuifdeur staat met daar tegenover de toiletruimte met douche en achterin de twee éénpersoonsbedden in de lengte. Tot zover niks nieuws onder de zon. Totdat we gaan zitten. Hee, dat zit niet verkeerd. Goed gevulde kussens en diepe zittingen, een rugleuning die niet kaarsrecht staat. Wat ook opvalt, onze buik raakt de tafel niet. Althans, niet meteen als we gaan zitten (gezien de omvang een prestatie). Ruim, die zithoek in de Vantana. Ruim ook de douche. Dat komt mede doordat de douchebak een stuk doorloopt het gangpad in. Als je hem niet gebruikt heb je er geen last van, dan zit er een vloerplank op. Als je hem wel gebruikt zorgt het voor net dat beetje meer ruimte. Prettig.

Vantana erg praktisch

De gaspitten en spoelbak zitten onder een glazen deksel. Het keukenblok heeft een opklapbare plank aan de zijkant waarmee je het werkblad groter kunt maken. Er zijn drie lades waarvan we de maat niet echt handig vinden. Wel goed is de verlichting. De Dometic koelkast heeft een ruime 80 liter inhoud. Ook zit hij lekker hoog (modelafhankelijk). De éénpersoonsbedden achterin hebben aangename afmetingen. De bedmaat is 197 bij 83. Je kunt er ook een tweepersoonsbed van maken. De treden om het bed in te klimmen hebben de juiste maat en zijn prima geplaatst. Je kunt ze ook weghalen, dan is er plek om ook lange voorwerpen te vervoeren. Praktisch.

Hobby Vantana buscamper

Standaard heeft de Vantana de 115 pk sterke Ducato turbodiesel onder de kap. Een andere, bijvoorbeeld met 130, 150 of 180 pk, kan optioneel ook. De Vantana was er al als K55, K60 en K65. Nieuw zijn de K60T en de K65T. Behalve in wit is hij er ook in Ferro grijs, Golden White, Blauw Line, Zwart en Zilver. De Vantana heeft 4 goedgekeurde en van gordels voorziene zitplaatsen. Handig is ook het grote en afsluitbare opbergvak boven de voorstoelen. De opbergvakken in de schuifdeur en de “krantenbak” aan de zijkant van de keuken, waar je lectuur als kranten en reisgidsen kwijt kunt, zijn wat ons betreft eveneens goed gevonden. Het bed achterin laat zich eenvoudig opklappen. Hierdoor ontstaat er veel bagageruimte. Voor de tafel en stoelen voor buiten, voor je mountainbike, alles blijft goed op zijn plek door de aangebrachte sjorogen. Weer Praktisch.

CI-BUS

CI-BUS VantanaDe Hobby Vantana heeft het zogenaamde CI-BUS boordmanagement.  Het LCD bedieningspaneel geeft je alle informatie. Het geavanceerde BUS boordsysteem stuurt alle apparaten en functies in het netwerk aan. De keuzeknop zorgt voor een duidelijke navigatie tussen de menu’s. Aanduidingen als datum / tijd, binnen- / buitentemperatuur, niveau van de watertanks en lading / stroomafname kunnen op het display worden afgelezen en de instellingen kunnen direct worden geactiveerd. Ook andere via BUS technologie gestuurde boordcomponenten, zoals verwarming, airco en elektrische dakluiken kunnen centraal bediend worden. Het systeem is gestandaardiseerd, kan geupdate worden en is daardoor compatibel voor toekomstige generaties. Nu al kan het met 15 apparaten communiceren. Gemak dient de mens. Handig.

De watertank is vorstvrij gemonteerd, de leidingen liggen in de verwarmde dubbele bodem bij het zitgedeelte. In de winter op pad is geen probleem. Daar helpt ook de Truma heteluchtverwarming met boiler aan mee. Je kunt bij de Vantana ook nog kiezen voor een aantal handige opties. De plissé verduistering voor de cabine bijvoorbeeld. Of de LED lichtstrip boven de schuifdeur die meteen dienst doet als regengoot. Of een hordeur voor de schuifdeuropening, een Dometic Freshjet airco, of Blaupunkt navigatie met achteruitrijcamera.

Vantana buscamper

De K55 is 5.41 lang, de K60 is 5.90 lang, de K60 T heeft een lengte van 6 meter, de K65 en K 65 T zijn 6.36 meter lang. De laatste twee hebben een maximum gewicht van 3500 kilo, de eerste drie van 3300 kilo. De prijzen voor de Hobby Vantana liggen tussen 49.950 euro voor de K 55 en 54.550 euro voor de K65 T.

www.hobby-caravan.de/nl

Buscamper Hobby Vantana


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *