Hefdak Nugget terug

In 2013 bracht Ford de nieuwe Nugget op de markt. Hij had de Transit Custom Kombi als basis en was voorzien van een vast verhoogd dak. Als vanouds tekende Westfalia voor de ombouw. Op een versie met hefdak hebben we tot nu moeten wachten. Maar nu is hij er dan toch, terug van weggeweest.

Nuggethefdak1-ct

De Nugget met klapdak heeft als basis de Ford Kombi Trend met 125 of 155 pk onder de kap. De inrichting is gelijk aan het model met vast verhoogd dak, al ontbreken natuurlijk de dakkastjes die de versie met hoog dak wel heeft. Ook deze Nugget-uitvoering heeft dus de duidelijke scheiding tussen het zit- en keukengedeelte. De bedmaat in het hefdak is ruim, 200×138 centimeter, het bed is opklapbaar. Beneden bouw je de zithoek desgewenst om tot een bed van 190×130 centimeter. Achterin de keuken met twee pitten, een koelkast van 42 liter inhoud, kraan met spoelbak en de tank voor vers- en afvalwater.

Lager en incognito

Groot verschil met zijn populaire voorganger is de hoogte. Het lukte Westfalia om deze te beperken tot 2.06 meter. En daarmee past hij misschien niet in alle parkeergarages, maar wel in de moderne met een inrijhoogte van 2.10 meter. Ook niet onbelangrijk, hij is incognito. Je ziet niet dat het een hefdak is en dus een camper. Dat was bij het oude model wel anders. Deze was  2.19 meter hoog en was van ver als camper met hefdak herkenbaar. Daar was niet iedereen gelukkig mee. Natuurlijk komt daar nog bij dat dit dak beter is voor het brandstofverbruik en de Transit zijn voorname voorkomen helemaal weet te behouden.

Net als zijn broertje met vast dak heeft de Nugget met hefdak o.a. elektrische ramen, een boordcomputer, lederen stuurwiel, audiosysteem, cruise control, achterruitverwarming in de achterklep, airco, een start-stop systeem, mistlampen, verstralers, verwarmbare voorruit, de Easy Fuel die verkeerd tanken voorkomt en 6,5 J x15 velgen met 215/65 R 15 banden.

Nuggethefdak2-ct

De uitvoering met het slaaphefdak was tot dusver goed voor 35% van de verkochte Nuggets, de rest had het vaste hoge dak. De eveneens voorwielaangedreven hefdakversie van de Nugget, die dit jaar als model ook nog eens 15 jaar bestaat, is rond de 500 euro goedkoper dan zijn evenknie met hoog dak. Ford verwacht er in  ieder geval veel van, een verkoopstijging tot aan 50% voor de Nugget is waar men op hoopt. Prijskaartje in Duitsland 52.598 euro.

Tranistcampers-ct

Op de site van Ford Nederland geen Nugget, vandaar de link naar de Duitse site van Ford: www.ford.de


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *