zonnepanelen

Flexibele zonnepanelen

Als de zon schijnt staan we het liefst in de schaduw. Helaas is dat niet goed voor de zonnepanelen op het dak, althans wat betreft stroomopbrengst. Flexibele zonnepanelen, te gebruiken als cabinedeken of aan de luifel te hangen, zouden dan uitkomst kunnen bieden.

Cabinedeken of luifel met flexibele zonnepanelen

Ze worden op maat gemaakt in Duitsland en komen beschikbaar voor alle basisvoertuigen. Een passende cabinedeken met zonnepanelen voor campers, ook voor de integraalmodellen, of een uitvoering die je middels een pees aan luifel of caravan hangt. Ze kunnen ook helemaal naar wens van de klant gemaakt worden en passen dus altijd. De pasvorm is optimaal. Standaard zitten in een cabinedeken drie panelen van 30 Wp. Je hebt verder niets nodig want een regelaar zit erbij. De panelen zijn geschikt voor alle soorten accu’s. Dus behalve lood- en gelaccu’s ook voor AGM 1 en 2 en de Super B LifePO4 uitvoeringen. Je kunt hierdoor naast de huishoudaccu ook je startaccu opladen. Genoemde deken met drie panelen weegt ongeveer 5,8 kilo en kan klein opgevouwen worden. Ander voordeel: bij de aanschaf van een nieuwe camper of caravan neem je de panelen gewoon mee.

zonnepanelen flexibele

Voor caravans en luifels is er een rechthoekig doek met drie panelen. Dit doek is voorzien van een pees en schuift eenvoudig in de aanwezige rail of luifel. Caravan in de schaduw en het doek aan de luifel in de zon. Genoeg stroom en toch koel. Is dat mooi? Er zijn twee standaardmaten. Maat 1 is 160 bij 80 centimeter met twee panelen en 60 Wp . Maat 2 is 160 bij 150 centimeter met drie panelen en 90 Wp. Eventuele eigen wensen kunnen ook hier zonder probleem worden meegenomen.

De introductie van deze systemen staat voor januari 2017 gepland. Prijzen naar verwachting tussen de € 820,- en € 980,-. De flexibele zonnepanelen zijn een gezamenlijk project van www.caravanausstatter-sippel.de en www.green-power-led.de

(Foto’s: Jörg Nullmeyer).


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *