Family Van

Dreamer Family Van voor vijf

Het Franse Dreamer, onderdeel van de Rapido-groep, noemt zijn buscamper een Family Van. Met achterin een stapelbed en voorin een hefbed zou het zomaar eens kunnen passen.

Family met hef- en stapelbed

Aan de buitenkant zie je er verder niks van. Al staat Family nog wel als type-aanduiding op de zijkant. En ja, je kunt je afvragen of je met twee volwassenen en twee of drie kinderen in een buscamper moet willen passen. De fabrikant houdt het erop dat dit model geschikt is voor vier tot vijf personen. Dat zit hem niet in de lengte. Die is met 5,99 meter wat je noemt compact. De Family is wel hoger dan doorsnee. H3 zoals dat heet. Het dak is het originele stalen Ducato-dak. Om dat wat meer camper-achtig te laten uitzien, wat meer cachet te geven zeg maar, heeft het een opzet neus van GFK gekregen. Voor de isolatie zorgen PU-matten en styrofoam. Voor de achterdeuren is er nog een iso-mat die je er tegenaan kan klikken met drukknopen.

Family Van indelingDubelle bodem

Wat opvalt is dat de gebruikelijke opstap bij de zithoek is gegroeid naar een volwaardige dubbele bodem. Zo ontstaat een vlakke vloer naar de cabine en een opbergvak. Bij de keuken groeit dat opbergvak van 8 centimeter hoogte naar 18. Zo is er ook plaats voor het vorstvrij opbergen van de watertanks. Achterin twee opklapbare bedden boven elkaar. Ook helemaal weg te klappen, om bijvoorbeeld de fietsen achterin te schuiven, of die in elke advertentie genoemde surfplanken. Het bovenste bed heeft een vaste lattenbodem. Na het opklappen van het onderste bed kan ook die lattenbodem op de onderste plek. Misschien een idee voor koppels die liever apart slapen? Hou er dan wel rekening mee dat beide bedden achter niet langer zijn dan 1,80 meter.

Vijf slaapplaatsen

Het hefbed loopt schuin en is aan de ene kant 1,90 meter lang. De andere kant is eveneens 1,80 meter in de lengte. Beetje krappe bedoening is het wel. Daar staat tegenover dat je aan beide kanten een leeslamp en aflegmogelijkheden hebt. Ook is het boordpaneel en de verwarming vanuit het hefbed te bedienen. Zelfs voor de radio of tv hoef je niet op te staan. Dan kan er van de zithoek nog een vijfde slaapplaats gemaakt worden. Je hebt dan wel twee extra kussens en een rol-lattenbodem mee te slepen. Passen doet het maar zo-zo. En dan bedoelen we die extra kussens.

Buitendouche

De zithoek voldoet verder prima. De twee omgedraaide cabinestoelen en dinette-bank bieden voldoende ruimte. Een Isofix bevestiging missen we in deze Family wel. De koelkast is op meer dan twee berekend en heeft een inhoud van 160 liter. De douche is wat ruimte-aanbod betreft behelpen. Je zult snel overstappen op de achterin ingebouwde buitendouche. Met 130 pk onder de kap en 16 inch wielen is de vanafprijs voor de Dreamer Family Van zo’n € 63.450,- inclusief bpm.

www.dreamer-van.nl

 

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *