Fabriek Bavaria Camp dicht

Jandelsbrunn, 4 december 2014
Knaus Tabbert GmbH, toonaangevend fabrikant van caravans en campers in Europa, zal per 31 maart 2015 de fabriek in Obermeitingen sluiten. Met als uitgangspunt de voortdurende verbetering van de bedrijfsprocessen en met focus op de kerncompetenties, is om strategische redenen besloten de productie van de buscampers te localiseren op de Hongaarse locatie Nagyoroszi. In Nagyoroszi, het buscamper competenz-centrum, worden jaarlijks ruim 2.000 voertuigen van Knaus en Weinsberg geproduceerd en behoort sinds 2012 tot één van de meest moderne buscamper productielocaties binnen de kampeerauto industrie.

“De sluiting van deze vestiging betekent absoluut niet het einde van het premium segment binnen onze buscampers”, aldus één van de directeuren van Knaus Tabbert GmbH, Wolfgang Speck. “binnen ons gevestigde merk KNAUS zullen wij dit segment verder gaan invullen en geleidelijk verder uitbreiden.”

BavariaCamp1_Campingtrend

Alle aanspraken op garantie, alsmede de levering van reserveonderdelen voor voertuigen van het merk Bavaria Camp inclusief complete afwikkeling zullen per 01 april 2015 worden overgenomen door Knaus Tabbert GmbH. ”Met de 18 medewerkers uit Obermeitingen worden overnamegesprekken gevoerd. De wens is, om de medewerkers te behouden en hun ervaring en kennis onder te brengen binnen onze KTG-onderneming.”

Aldus het persbericht van Knaus. Bavaria Camp werd in 2011 overgenomen door Knaus en was toen het zesde merk van de Knaus Tabbert groep. (Knaus, Tabbert, Weinsberg, T@b, Wilk en Bavaria Camp).

www.knaus.de


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *