epsilon

Epsilon huishoudaccu, duur of duurzaam?

Van een huishoudaccu verwacht je onafhankelijkheid. Met een zogenaamde Super B Epsilon camper-accu kun je langer, efficienter en betrouwbaarder genieten tegen een fractie van het gewicht.

Epsilon

Super B in Hengelo maakt al jaren speciale Lithiumaccus’s voor campers. De nieuwe Epsilon is in samenwerking met camperfabrikanten ontwikkeld. Niet goedkoop, dat is waar. Maar daar staan de nodige voordelen tegenover. De afmetingen van de nieuweling zijn zo gekozen dat hij op de plaats van je oude accu past.

Super B, hoe werkt het

Van de ijskast tot de waterkoker, alles is afhankelijk van de camperaccu. Lithium accu’s bieden meer vermogen en aanzienlijk betere prestaties vergeleken met traditionele loodzure (Pb) accu’s. Ze zijn veel lichter (50-100kg gewichtsafname voor een grote camper) en gaan zeker 3 keer zo lang mee. Hebben Lithium accu’s alleen maar voordelen? Het antwoord is in principe een duidelijk ja, met een belangrijke opmerking: er zijn verschillende Lithium accu-technologieën en sommige zijn niet inherent veilig.

Daarom gebruikt Super B Lithium IJzerfosfaat, ook bekend als LiFePO4 of LFP, de veiligste en meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. Het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de technologie die bijvoorbeeld in laptops en smartphones wordt gebruikt. De inherent veilige accutechnologie wordt aangevuld met geïntegreerde slimme elektronica en algoritmen, die continue de conditie, temperatuur en stromen bewaken. Hiermee blijft de accu in top conditie en waarborgt de fabrikant maximale energie-efficiëntie. De accu’s zijn ook getest volgens alle geldende Europese veiligheidsnormen en kunnen volledig veilig worden gebruikt en vervoerd.

super b

Stabiel en lange levensduur

Bij traditionele lood (Pb) accu’s is er een plotselinge daling van spanning bij hoge belasting. Veel energie gaat verloren, die wordt in warmte omgezet. De ontlaadkarakteristiek van een Super B camper-accu is totaal anders, namelijk zeer stabiel. Zelfs bij zeer zware elektrische ladingen blijven deze accu’s volledig vermogen behouden. Een Super B LiFePO4 camper-accu gaat 3 tot 5 keer langer mee, ongeveer 5000 cycles bij gemiddeld gebruik. Ze wegen veel minder dan conventionele accu’s. Voor een grote camper kan een gewichtsbesparing van 50 tot 100 kilo worden bereikt. Met dezelfde capaciteit.

Niet leeg na het stallen

Super B lithium accu’s hebben een zeer lage zelfontlading, 10 keer lager dan traditionele lood accu’s. Dit betekent dat je camper-accu niet leeg is na een stalling van vele maanden. Super B accu’s zijn klaar om te vertrekken als jij dat bent. Ze kunnen ook vele malen sneller worden geladen dan traditionele lood accu’s. Binnen 1 a 2 uur zijn de accu’s volledig opgeladen, afhankelijk van het laadsysteem in de camper. Een bijkomend voordeel is de snelle en efficiënte opslag van zonnepaneelenergie. Het Battery Management System (BMS) is cruciaal voor de kwaliteit van een LiFePO4 accu. De gepatenteerde actieve BMS van de Super B accu coördineert en balanceert de energiestroom constant voor een optimale efficiëntie, levensduur en eventueel uitlezing van de accu. Prijs voor dit moois € 2000,-.

www.super-b.com

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *