Düsseldorf

Düsseldorf groter dan ooit

De Caravan Salon in Düsseldorf was al ’s werelds grootste. In 2016 staat de 55 editie gepland van 27 augustus tot en met 4 september. Door het toevoegen van een extra hal zal het de grootste ooit worden en zullen nieuwe recordaantallen genoteerd kunnen worden.

“We verheugen ons over deze nieuwe groeikoers van ’s werelds grootste beurs op het gebied van campers en caravans. De complete caravanning-branche zal weer present zijn in Düsseldorf. In totaal presenteren 590 nationale en internationale vertegenwoordigers met 130 caravan- en campermerken hun innovatieve en nieuwste modellen in 12 hallen en op het buitenterrein. Op ruim 210.000 vierkante meter zullen 2100 voertuigen te bewonderen zijn in alle denkbare varianten en van alle mogelijke afmetingen”, aldus Joachim Schäfer, bedrijfsleider van de Messe Düsseldorf GmbH.

Caravan Salon Düsseldorf heeft alles

Ook dit jaar is er simpelweg weer alles te zien. Alles rondom het thema mobiel reizen is aanwezig. Campers, caravans, basisvoertuigen, accessoires, technische onderdelen, tenten, campings, vakantiebestemmingen en meer. Diverse aanbieders kwamen met de vraag om meer ruimte. Zodat ze nog meer verschillende voertuigen konden tonen. Die ruimte krijgen ze door het toevoegen van hal 4.  De branche beleeft momenteel een ware boom en de vooruitzichten voor 2016 zijn prima. Alles wat je op dit gebied zoekt zul je op de Salon  kunnen vinden. Van compacte kult-caravan tot joekels van luxe campers. Van open haard tot on board sauna, de modellen van 2017 hebben alles te bieden. Aërodynamisch, nieuwe materialen, lichtgewicht. Maar ook digitale oplossingen zoals het Bus-systeem, waarmee vele apparaten centraal en eenvoudig te bedienen zijn. Binnen zien we slimme ruimte-oplossingen, functioneel design en intelligente meubelvarianten.

In de hallen 4, 9 tot en met 12 en 14 tot en met 17 zijn de caravans en campers te zien. Accessoires, van gasfles tot voortent, zijn te vinden in hal 5. Voor de afdeling Techniek moet je in hal 13 zijn. Daar staan 170 aanbieders met hun producten. Meteen bij ingang Nord in hal 7 zijn de reisbestemmingen, campings en camperplaatsen te vinden. Ook is er een zogenaamde Starter Welt. Hier kunnen beginnende kampeerders veel info, tips en know how halen.

Zo’n 65.000 bezoekers slapen weer in hun eigen caravan of camper op de camperplaats naast de Messe. Op P1 aan de noordkant van de Messe wachten weer 3500 plekken. Wederom kun je vooraf een plek reserveren. Het reseerveringssysteem wordt hiervoor dit jaar verder uitgebreid. Ga naar de site voor meer informatie. Met een online ticket heb je twee dagen toegang (dit hoeven niet op elkaar volgende dagen te zijn). De wandelbeurs TourNatur is van 2 tot en met 4 september te bezoeken in hal 6.

De Caravan Salon 2016 is dagelijks van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september te bezoeken van 10 tot 18 uur. Vrijdag 26 augustus is er een vakdag. Een online dagticket kost per volwassene € 14,-. Leden van de Caravanclub, scholieren en studenten betalen € 10,-. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen 6 euro. Kaarten aan de kassa zijn 1 euro duurder. Koop je een ticket in de voorverkoop zit er een gratis OV kaart bij.
www.messe-duesseldorf.de

20150829-Caravan Salon 2016 1

e-Tickets, openbaar vervoer en camperplaats

eTickets zijn vanaf midden juli online op www.caravan-online.de verkrijgbaar. In de ticketprijs is gratis vervoer van en naar het beursterrein op de dag van het beursbezoek met alle verkeersmiddelen van de VRR in de regio Rhein-Ruhr inbegrepen (DB 2e klas, treinen zonder toeslag). Bij reizen met uw eTicket dient u zich op verzoek te kunnen legitimeren. .
Alle tickets die online worden aangeschaft, bieden geregistreerde bezoekers twee dagen toegang tot de beurs.
Een papieren entreekaart kan via ADAC-kantoren, (www.adac.de), DCC (www.camping-club.de) en ARCD (www.arcd.de) worden aangeschaft.

Openbaar vervoer: Met de U-Bahn U78 tot de eindhalte Messe/Stadion of met de U-Bahn U78 en U79 tot de halte Stockumer Kirchstraβe. Van daaraf 10 min. lopen of met bus 722. Vanaf het vliegveld bus 896.

Caravan Center: Parkeerplaats P1 op het beursterrein
Staplaats met elektriciteit (beperkte capaciteit) € 25,00
Idem voor CARAVAN SALON clubleden € 22,00
Staplaats zonder stroom € 18,00
Idem voor CARAVAN SALON clubleden € 15,00
Bezoeker-Hotline: 0049.211.4560-7603
Internet en kaarten: www.caravan-salon.de
(vanaf juli)

Caravan Salon 2016 Logo


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *