Ducato

Ducato moet voor 2e keer terug dit jaar

De Ducato is als bus en basis voor campers bijzonder populair.  Fiat roept voor de tweede keer dit jaar zijn succesmodel terug. Het gaat wereldwijd om 38.233 stuks.

Na nokkenas nu EGR

multijet ducatoHet probleem is deze keer een noodzakelijke inspectie van de EGR. De bevestiging dient gemodificeerd te worden. Het schijnt dat een terugloopleiding kan breken. In het ergste geval zou dit voor kortsluiting kunnen zorgen. Het betreft in alle gevallen een zogenaamde Low Pressure EGR. Een motor dus zonder Adblue systeem. Deze worden meer gebruikt bij basisvoertuigen voor campers dan bij bestelbussen. Die zijn toch meer voorzien van Adblue. Camperbouwers gaan voor de gewichtsbesparing en monteren de installatie niet. De terugroepactie heeft het nummer 6152. Het gaat om nieuwe Euro 6 modellen met de 2.3 liter multijet van februari 2016 tot juli 2017. Deze zitten allemaal nog in de garantieperiode.

Fiat laat weten dat de controle ongeveer 25 minuten duurt. Moet de leiding inderdaad vervangen worden moet nog eens rekening gehouden worden met 45 minuten. Er komt dan een nieuwe leiding op met een nieuwe extra klem. Daardoor kan de leiding niet meer bewegen. Dit is uiteraard gratis. Eigenaren ontvangen automatisch bericht. Deze nieuwe terugroepactie volgt op een eerdere dit jaar, onder nummer 6106. Hierbij ging het om problemen met de nokkenas. Er was kans op schade aan de motor. De betroffen eigenaren hebben daarover inmiddels een brief ontvangen. De meesten kunnen het overigens alleen maar waarderen dat Fiat op deze manier zijn verantwoordelijkheid neemt.

www.fiatprofessional.nl

 

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *