Drive 600 van Clevervans

Als je over de beurs in Düsseldorf loopt staan er veel buscampers, heel veel. We hadden nog niet eerder van het merk gehoord. Het viel ons in eerste instantie vooral op door de prijzen. Die stonden namelijk groot op de borden die naast de campers stonden en waren laag. We zagen o.a. 36.990, 39.990 en 29.990 naast campers met de Ducato, de Jumper en de nieuwe Transit als basis. De naam: Clevervans. Het motto “Sei Clever – Fahr Clever”. Vrije vertaling: Als je slim bent rij je in een buscamper van dit merk.

DSC01783

Clevervans heeft met zijn model Drive 600 op dit moment zelfs de goedkoopste buscamper op basis van een Citroën Jumper in de prijslijst staan. Met 32.490 euro is hij scherp geprijsd (de bpm moet er hier dan wel nog bij). Dat scheelt toch een paar duizend euro als we er de gerenommeerde merken met een vergelijkbare inrichting naast zetten. Vraag is dan natuurlijk of goedkoop geen duurkoop gaat worden. Nou nee, we durven te zeggen dat dat niet zo is. Wie denkt dat je aan de binnenkant aan alles ziet en voelt dat het zo goedkoop mogelijk moest hoeft, net als wij deden, alleen maar even in te stappen. Dan zie en voel je dat dat dus niet zo is. Het gebruikte materiaal is stevig (15 mm dik multiplex), goed afgewerkt (dikke randen op de kopse kanten), goed in elkaar gezet (niet overal kale schroefverbindingen). Wie er een kleine 900 euro extra voor over heeft kan zelfs krasbestendig cpl als toplaag krijgen. Een prima prijs voor deze optie die bij andere budgetmerken vrijwel niet aangeboden wordt.

CleverVansCampingtrend3

Voor twee

De Drive is gebouwd voor twee personen. De voorstoelen zijn draaibaar maar er is geen mogelijkheid om van de dinette een bed te maken. Dat komt het zitcomfort op de bank ten goede. Het bed staat achterin dwars. Dat heeft als voordeel dat er veel ruimte overblijft in het interieur voor andere dingen. Een nadeel heeft het natuurlijk ook. Je hebt namelijk simpelweg te maken met de maximale breedte van de bus. En dan moet je niet langer zijn dan zo’n 1.85 meter om het leuk te houden.

De Drive heeft twee kookpitten aan boord, de keuken heeft drie opberglades en de koelkast kan 90 liter hebben. Aan de kant bij de schuifdeur klapt nog een werkblad omhoog indien gewenst. Er is zelfs een douche, al moet je daar even voor knutselen.
Neem je optiepakket twee erbij, dan krijg je een hordeur, cabineverduistering en twee 95 aH accu’s. Kost een kleine 1600 euro meer. Bagageruimte genoeg, zeker als je de lattenbodem opzij klapt.

CleverVansCampingtrend6

Jumper of Ducato

Van buiten zie je amper dat het een camper is. Voor veel mensen een groot pluspunt. De bestickering is sober. Met 130 pk onder de kap kom je overal en ook nog best vlot. Kies je voor de 600 met een Ducato als basis, die is er ook,  dan betaal je 1500 euro meer. De Clevervans Drive kost, afhankelijk van de basisbus die je kiest en de uitvoering tussen de 29.990 en 39-990 euro (ex-bpm). Hij is 5.41 (Jumper) of 5.99 (Ducato) meter lang. Max gewicht 3300 en 3500 kilo.

Er zijn in totaal negen verschillende modellen bij Clevervans. Er is ook een duurdere variant van de Drive. Die heet Vanto. En voor 36.990 (ex-bpm) heb je de nieuwe Transit met 5.98 meter lengte als basis. Het blijft opvallend, die prijzen. Ze worden in Hongarije gemaakt. Dat zal qua loonkosten meehelpen. Maar wat nog meer helpt bij de slimme bussen van CleverVans is dat achter het merk Clever een grote naam zit. Dat drukt de inkoopvoorwaarden. Die grote naam, ze maken ook buscampers, begint met een P.

www.clever-reisemobile.com

CleverVansCampingtrend4


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *