Drie nieuwe cp’s Zuid-Limburg

Maar liefst drie nieuwe camperplaatsen komen er bij in Zuid-Limburg. Verwachting is dat ze alledrie nog dit jaar open zullen gaan. In Maastricht komt de grootste met meer dan 100 plaatsen. Het streven is dat de plaats in mei open gaat. In Landgraaf zijn 34 plaatsen gepland en in Swalmen, bij Roermond, nog eens 45. Deze plekken gaan een paar maanden later open.

Camperplaats Landgraaf

We bellen met initiatiefnemer Hans Stelwagen. Die kon ons over Landgraaf vertellen dat het in ieder geval niet gaat lukken om de plek nog vóór Pinkpop 2015 open te hebben. Maar voor Pinkpop 2016 zal de plaats vast en zeker open zijn en kunnen aan de Tunnelweg-Casinoweg in Landgraaf 34 campers eerste rang staan tijdens het festival. Hans laat weten dat hij de aanbesteding gewonnen heeft, want hoewel initiatiefnemer moest hij gewoon meedoen in de gunningsronde van de aanbesteding. Hij won, daar is hij natuurlijk blij mee. Inmiddels zit hij midden in het traject vergunningen. Een aantal zijn al binnen, een aantal lopen nog. Bedoeling is dat de camperplaats nog dit jaar open zal gaan. Ergens rond augustus is het streven. Mocht het lukken, dan eerder. Prijs zal rond de 12,50 euro komen te liggen (exclusief toeristenbelasting). De cp is onbemand en vooraf reserveren vereist.

Landgraaf-ct

Maastricht in mei open

Hans blijkt ook bezig te zijn met het realiseren van de camperplaats in Maastricht aan de Boscherweg. Daar komt, aan de oever van de Maas en met zicht op kerkdorp Borgharen, plek voor meer dan 100 campers. Ook daar loopt de aanvraag voor alle vergunningen en heeft die inmiddels ook al zijn eerste vertraging opgelopen. Het goede nieuws is echter dat de verwachting is dat de camperplaats in Maastricht per mei dit jaar open zal kunnen. Prijs per nacht rond de 15 euro (exclusief toeristenbelasting).  Er zouden dan eindelijk weer campers in grote getalen naar Maastricht kunnen komen. Sinds de sluiting van camping de Dousberg, ten faveure van de golfsport, was dat niet meer mogelijk. Ook hier gaat het om een onbemande camperplaats en is het nodig om vooraf een plek te reserveren. Je krijgt dan een code met een bepaalde geldigheidsduur. Met die code kun je vervolgens de slagboom openen.

en Roermond

En alsof je het dan nog niet druk genoeg denkt te hebben, ook in Roermond/Swalmen komt een camperplaats. Daar zullen 45 plaatsen komen en ook daar zijn de aanvragen voor de vereiste vergunningen de deur uit. De cp in Roermond zal een paar maanden na Maastricht zijn deuren openen. Verwachting is ook hier ergens in augustus. Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen in de gaten. Als er nieuws te melden is, een feestelijke opening bijvoorbeeld, zullen we dat zeker melden.

Swalmen-ct


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *