De T1090 XL buscamper-koelkast van Thetford

Gewoon beter gekeken naar de behoefte, zo zou je de Thetford T1090 het beste kunnen omschrijven.

Buscampers hebben nu eenmaal een andere opbouw dan een caravan of camper met opbouw. De wanden zijn gebogen in plaats van recht en de hele indeling wordt ‘beperkt’ door de gegeven ruimte.

Thetford T1090

Thetford T1090Thetford is daar met de T1090 koelkast slim op ingehaakt. Door de koelkast vanaf de tekentafel te ontwerpen voor de buscamper hebben ze rekening gehouden met de kromming van de zijwand van de opbouw. Hierdoor maakt deze koelkast optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en heeft een grotere inhoud op dezelfde oppervlakte. Een rechthoekige kast staat namelijk altijd verder van de wand en komt daarmee dieper het interieur in. Ook daar zit winst.

Slechts 48 centimeter breed

De Thetford T1090 is slechts 48 centimeter breed maar heeft toch een inhoud van 90 liter. Met een afmeting van 975 x 418 x 485 mm (h x b x d) en een inhoud van 90 liter heb je de ruimte om andere indelingen te proberen, zoals een kledingkast onder de koelkast. Daarnaast is er meer ruimte voor een groter bed, een ruimere badkamer, een breder gangpad of een langer aanrechtblad.

Stille zuinige compressor

De Thetford T1090 compressorkoelkast is zeer stil: het standaard geluidsniveau is slechts 32 dB(A). In de nachtmodus daalt het geluidsniveau daalt met 3 decibel tot 29 dB(A). Dat staat voor het gevoel gelijk aan de helft van het geluid.

Thetford T1090

De koelkast is energiezuinig, op een standaard 95Ah  accu heb je de vrijheid om meerdere dagen te reizen zonder te laden. De T1090 beschikt over een dag- en een speciale nachtstand. In de dagstand verbruikt de koelkast 0,45 kWh per 24 uur terwijl in de nachtstand slechts 0,35 kWh per 24 uur wordt verbruikt. Hierdoor kun je met een accu van 95 Ah ongeveer 2,5 tot 3,5 dagen vooruit.

We gaan de Thetford T1090 vast terug zien bij de persintroducties van nieuwe buscampers deze zomer.

www.thetford-europe.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *