De Solar Hippiebus

Een elektrische camper modern? Zie hier de volledig elektrisch aangedreven hippiebus uit de jaren 70. De Volkswagen Camperbus heeft een groot dak. En daar passen genoeg zonnepanelen op om er een Solar Electric Volkswagen Camper van te maken.

Solar Electric Volkswagen Camper

Het is dé hippiebus van de jaren 70. Alles wat jong was, lang haar had én een optimistische geest, reed, sliep en woonde erin. Nu is het cult en zijn de gevraagde prijzen totaal losgeslagen. Liefhebbers genoeg, maar de mensen die het nog betalen kunnen zijn niet meer de klanten die Volkswagen ooit op het oog had. Laat het nou net dat icoon zijn waar Brett Belen, zoveel jaar later, een elektrische camper van maakt.

Electric Volkswagen

Groot en oud, de keus lijkt niet voor de hand te liggen. Maar met genoeg plek op het dak voor zonnepanelen en genoeg ruimte in het interieur voor de accu’s zag Brett voldoende kansen. Hij ging de uitdaging aan. Op het dak liggen LG zonnepanelen die samen goed zijn voor 1220 Watt. Een converter maakt er vervolgens 55 Volt van. De panelen zitten op het hefdak, waardoor ze tot 40 graden gekanteld kunnen worden richting zon voor een betere opbrengst. De opbrengst die rechtstreeks in de accu’s verdwijnt is tot zo’n 8 ampère. Waarmee we drie begrippen achter elkaar noemen waar we verder weinig verstand van hebben. De bus kan met de opgevangen stroom in ieder geval zo’n vijftien tot twintig mijl afleggen. Genoeg voor een rondje door de stad, de dagelijkse boodschappen of het bezoeken van een stel vrienden.

Solar Electric Volkswagen Camper


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *