De nieuwe Boxlife van Knaus

Knaus heeft met zijn nieuwe buscamper-serie Boxlife het motto “Niets moet, (bijna) alles kan”. Je bouwt als klant je eigen camper en gebruikt alleen wat je nodig hebt.

Boxlife laat klant inrichting kiezen

Bij de drie uitvoeringen, de 540 MQ, de 600 MQ en de 630 ME kan vanaf nu de klant zelf kiezen wat hij er aan inrichting in wil hebben. Standaard krijg je een bus in mooie kleuren, met motief op de buitenkant en donker gekleurde ramen erin. Binnen zien we eveneens mooi op elkaar afgestemde tinten. Zo zijn de bovenkastjes in grijs-wit met houtkleurige kleppen. Dat steekt mooi af bij de kleur van de onderkasten. Deze hebben de petrolkleur Stardust. Optimale kwaliteit en stabiliteit door de toegepaste bouwwijze. De oppervlakten die in het dagelijks gebruik wat kwetsbaarder zijn en waarbij kans op beschadiging wat groter is zijn van een extreem sterk laminaat, het zogenaamde CPL.

KnausBoxlife4_CT_InternPers

Het keukenblok heeft zeven laden. Vier daarvan gaan zowel naar binnen als naar buiten open. Erg praktisch en functioneel in het gebruik. Behalve een 90 liter compressor-koelkast is er een rek voor o.a. het opbergen van flessen. De hoge mengkraan maakt het mogelijk om ook grote ketels onder de kraan af te kunnen spoelen. Weer zo’n praktisch detail. De bank van de half-dinette kan naar de zijkant geschoven worden om zo optimaal comfort te bieden. Maak de tafel twee keer zo groot en er is ruim plek voor vier om bijvoorbeeld samen te eten of een spelletje te doen.

Modulesysteem voor camper op maat

KnausBoxlife2015_CT3_InternPersHet modulesysteem van de Boxlife was al beschikbaar voor de Carabus en Boxstar. Elke klant kan zelf kijken welke onderdelen hij wil gebruiken en kan zo zijn camper op maat maken naar zijn eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld in elke uitvoeringe kiezen voor een ander bad, een zogenaamd Raumbad. Ook kan er in elke uitvoering gekozen worden voor een hefbed (bedmaat 195×130). Het maakt de Boxlife modellen familievriendelijk. Bij de 600 en 630 uitvoering is het eveneens mogelijk om te kiezen tussen handmatig of elektrisch in hoogte verstelbare bedden. De bedden kunnen in totaal tot 80 cm hoger worden gezet, wat de bergruimte onder de bedden ten goede komt. Zo passen bijvoorbeeld de fietsen makkelijk onder het bed. Zelfs de ramen achter en bij de douche-cabine zijn niet standaard. Ze zitten er alleen in als de klant dat wil.

De 540 MQ is slechts 5.41 meter lang. Voor alleenreizenden heeft hij een éénpersoonsbed achter met een bedmaat van 194×85/76. Voor mensen die samen op pad zijn is er het optionele hefbed boven de cabine. Ook voor koppels met één kind is dit de ideale indeling. Douche en toilet bevinden zich in één ruimte, het toilet is deels onder het bed geschoven kan worden om zo voldoende ruimte vrij te maken om te kunnen douchen. De 600 MQ heeft achterin een tweepersoonsbed bedmaat 194x 144/134 en daarin twee aparte lattenbodems. Een noviteit in buscamperland. Tenslote is er de 630 ME met éénpersoonsbedden. De bedden zijn 196 en 180 lang en zijn samen te voegen tot een tweepersoonsbed van een aanzienlijke 196 breed. Ook in de laatste twee modellen is het uiteraard mogelijk om te kiezen voor een hefbed.

KnausBoxlife5_CT_InternPer

Samengevat: de Boxlife is niet slechts een 2000 euro goedkopere BoxStar. Je hebt als klant de mogelijkheid je buscamper zo in te richten dat hij helemaal toegesneden is op jouw wensen. Wie weet zet dit een trend in de branche. De Boxlife past precies in de ruimte die er was tussen de Knaus BoxStar en de Weinsberg Carabus. Het is in ieder geval één van de highlights op de komende CMT. De Boxlife kost in Duitsland vanaf 39.390 euro.

www.knaus.de

KnausBoxlife6_CT_InternPers


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *