De Kleine Wolf is ANWB camping van het Jaar

De ANWB heeft uit een selectie van twaalf Europese campings De Kleine Wolf verkozen tot ‘Camping van het Jaar 2016’. Hiermee mag De Kleine Wolf zich officieel nr. 1 camping van Europa noemen. De uitslag werd publiekelijk bekend gemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht.

De Kleine Wolf nr. 1 camping van Europa

De ANWB heeft Camping de Kleine Wolf benoemd als winnaar van de ‘Camping van het Jaar 2016’ verkiezing. De ANWB geeft aan dat zij deze keuze heeft gemaakt op basis van de volgende redenen: “Op Camping De Kleine Wolf speelt leeftijd gewoon geen rol. Er is zoveel te doen en te beleven dat geen kampeerder(tje) zich een moment hoeft te vervelen. Je kunt niet genoeg krijgen van het zwembad met zijn snelle glijbanen, of van lekker zonnen op de ligwei. Bob en Babet van de animatie organiseren leuke dingen voor groot en klein, zoals Boer zoekt Koe. En die tieners? Die trekken eropuit met de kano, survivallen of maken een love-tour door het bos. Misschien is er nog even tijd voor een terrasje met de hele familie in een van de gezellige Vechtdaldorpen”, aldus de ANWB.

Kleine Wolf

Verkiezing Camping van het Jaar 2016

De ANWB Camping van het Jaar verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK), het grootste kampeermagazine van Europa. Kampeerders konden bij de Camping van het Jaar 2016 verkiezing hun favoriete camping inbrengen, wat er toe geleid heeft dat Camping de Kleine Wolf samen met 11 andere Europese campings op een longlist werd geplaatst in de categorie ‘Mooiste camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar’. In deze categorie zijn uiteindelijk vier Europese campings genomineerd als kanshebber op de titel. Camping de Kleine Wolf moest het hierbij opnemen tegen Spaanse, Italiaanse en Franse campings. Een jury, bestaande uit ANWB-campingspecialisten en kampeerders, heeft uit deze vier campings uiteindelijk Camping de Kleine Wolf als winnaar gekozen.

www.kleinewolf.nl

Camping van het Jaar 2016

Winnaars per categorie

Camping De Kleine Wolf in Stegeren is winnaar in categorie 1: De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar).
In categorie 2: De mooiste Charme camping wint Camping Lazy in Cerovo, Slowakije
De camping met de mooiste huuraccommodaties is geworden Seecamping Berghof in Villach, Oostenrijk. Dat is categorie 3.
In categorie 4: De mooiste camping die zich volledig of alleen in voor- en najaar richt op rustzoekers, de 50plus-campings wint Camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence, Frankrijk.

Ook werd door een vakjury van de ANWB en de kampeersector de KCK Innovatie van het Jaar 2016 toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing. De winnaar is Camping Union Lido in Italië met zijn Dog Camp. Een jury van 9 kinderinspecteurs koos tenslotte Camping Aufenfeld in Aschau, Oostenrijk tot de Kindercamping van het Jaar 2016. Zij waren zeer te spreken over de rodel- en de kabelbaan, de binnenspeeltuin, de trampoline in het meer, het Westerndorp, het animatieteam en het lekkere eten op camping.”


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *