De Cap Land van Campérêve

Campérêve, we lieten u eerder kennismaken met hun Miranda S op bassis van de nieuwe Renault Traffic, is een Frans merk. Ze vallen inmiddels onder de Rapido groep en bouwen al sinds 1978 buscampers. Ze hebben ook een model met de Ford Custom als basis.

CapLand1_Campingtrend

Voor 2015 komen de Fransen met elf verschillende modellen. Kijken we op hun site waar je die zoal kopen kunt, dan zien we dat Nederland nog een witte vlek is. In Estland kun je ze dan weer wel kopen. Maar ook bij onze oosterburen heeft het merk een dealer en men werkt aan uitbreiding van het netwerk. Dus wie weet lukt het binnenkort ook in ons land een dealer aan te stellen. De nieuwe Cap Land van Campérêve wijkt in ieder geval wat interieur betreft af van het voor dit formaat campers vaak geïmiteerde VW California-model. Want waarom zou je iets nieuws verzinnen als er zo’n goed en populair voorbeeld bestaat? Nou, bijvoorbeeld om ruimte te scheppen voor een toilet aan boord.

En dat heeft de Cap Land dan ook. De gebruikte basis is de nieuwe Ford Custom met iets langere wielbasis. De andere indeling geeft ook iets meer ruimte en zo ontstaat er plaats voor een toilet achterin de bus. Dat staat als het niet in gebruik is netjes weggewerkt onder het bankje. Ook weggewerkt is de doucheruimte, maar ook deze is in een handomdraai klaar voor gebruik. tegenover de zithoek aan de kant van de schuifdeur staat nog een derde zitje. De zithoek is daarmee lekker ruim.

CapLand2_Campingtrend

Ondanks ruime zitgroep, douche en toilet meet de Cap Land slecht 5.34 meter. Daarmee is hij lekker compact en past hij in elk parkeervak. Hij heeft vier slaapplaatsen, van de zitgroep kun je een tweepersoonsbed maken en in het hefslaapdak nog eens twee. Met het hefdak is hij ook nog eens goed voor klasse 1 bij het afrekenen van tol en past hij in de meeste parkeergarages, want zijn hoogte blijft beperkt tot 2.00 meter. Om de maten compleet te maken, de breedte van de bus is 1.99 meter Er zijn ook vier goedgekeurde en van gordels voorziene zitplaatsen. De koelkast heeft een inhoud van 51 liters er is dieselverwarming aan boord. De Cap Land met de Ford met 125 pk en 3100 kilo max gewicht als basis kost in Duitsland net geen 44.000 euro. Er komt later ook een Cap Land, zelfde indeling, op basis van de nieuwe Renault Traffic.

www.campereve.de

CapLand3_Campingtrend


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *